söndag 14 april 2024

inloggad som

Nya värvningar på Basunera och Mobile Heights

Henrik Tellving tar över vd-posten i Helsingborgsbaserade kommunikationsbyrån Basunera, där han sedan ett år tillbaka är styrelseordförande. Tidigare vd Pia Iwar blir istället försäljningschef på både Basunera och nystartade dotterbolaget InnoSearch. För drygt ett år sedan köpte Henrik Tellving tillsammans med Niklas Boström och Johan Waldén majoriteten av Basunera, som då gick under namnet Animero. Under 2015 lyckades Basunera vända till vinst för första gången på många år. InnoSearch, som arbetar med sökmotoroptimering och digital marknadsföring, planerar att öppna ett kontor i Malmö till hösten där 2-3 personer ska rekryteras.

Martin Rugfelt, mångårig försäljnings- och marknadschef på Expertmaker, lämnar bolaget i samband med att Ebay köper upp verksamheten. I stället ska han starta ett konsultbolag inom AI-mjukvara. Expertmaker har 19 anställda varav merparten i Malmö. Vd Lars Hård får med affären en chefsroll inom Ebays utvecklingsverksamhet.

Klusterorganisationen Mobile Heights i Lund har värvat Molly Löfqvist som ny kommunikationschef. Hon har ett förflutet från Ideon, där hon ansvarade för marknadsföring och event under dåvarande Ideon-chefen Hans Möller. Molly Löfqvist efterträder Linda Malmgren, som framöver kommer sköta kommunikationsarbetet på såväl Lundabaserade Sigma Connectivity som Malmöbolaget Modcam.

 

Henrik Tellving tar över vd-posten i Helsingborgsbaserade kommunikationsbyrån Basunera, där han sedan ett år tillbaka är styrelseordförande. Tidigare vd Pia […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Exoskelett i nya Lejonkulan

    Ett samarbete med Nasa banade väg för Sofie Woge att utveckla ett så kallat exoskelett för personer med ryggmärgsskada. I veckans avsnitt av Rapidus podd Lejonkulan berättar hon om sitt bolag Tendo som nu behöver pengar för att skala upp.