tisdag 7 maj 2024

inloggad som

Ustwo växlar upp investeringsbolag

|  ,
|  

Den digitala produktstudion Ustwos investeringar i mindre bolag har växt till en betydande verksamhet. Nu förstärks grenen med en ”adventure director” som ska leda satsningarna på nya projekt.

I dag sysselsätter verksamheten ett tiotal personer och i strategin ingår att hitta fler bolag som man kan hjälpa att växa, antingen med hjälp av kapital, arbetsinsatser eller genom joint venture-bolag.

– Omsättningsmässigt är det inte en stor affär ännu, men vi vill lära känna mer av den världen och behöver någon som kan hantera den enheten och riskerna specifikt, säger Ustwos tekniske chef Måns Adler till Rapidus.

Därför söker man nu efter en ”adventure director”, eller kanske vd för, Ustwo Adventure, som från Londonkontoret kan leda jakten på nya företag och produkter. Hittills har Ustwo gjort tre, fyra mindre kapitalinvesteringar och en handfull samarbeten där man byggt en produkt i utbyte mot kapital eller andelar i uppstartsbolag.

Ustwo har cirka 320 anställda, varav 75 jobbar i studion i Malmö. Övriga medarbetare är fördelade på kontoren i London, New York och Sydney.

Jennie Lorentsson

Den digitala produktstudion Ustwos investeringar i mindre bolag har växt till en betydande verksamhet. Nu förstärks grenen med en ”adventure […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Ørsted Sverige trotsar motvind

    Efter fjolårets katastrofresultat skrotar danska Ørsted flera av sina havsvindsprojekt världen över. Men planerna på en massiv utbyggnad i Sverige kvarstår. 

  • Radinn-vd:n tar över elektronikföretag

    Det Malmöbaserade elektronikföretaget J2 Sourcing köper Vellingebolaget 5A som startpunkt för ett nytt affärsområde. Den tidigare Radinn-vd:n Mathias Bergman tar vd-stolen i det köpta bolaget.

  • Rapidus-34:a på nytt jobb

    Rapidus utsåg Ludvig Sjöberg till topp fem bland 34:orna 2022 för sitt arbete med transplatationsbolaget UGKL Science. Nu byter han jobb och blir vd för Moroxite T, ett bolag från Bonesupport-gänget.