fredag 3 maj 2024

inloggad som

InnoVentum öppnar kontor i USA

Malmöbolaget InnoVentum öppnar i juni ett enmanskontor i Palo Alto. Planen är att växa i USA samt etablera ytterligare ett kontor i Filippinernas huvudstad Manila. Under 2015 dubblade InnoVentum både personalstyrkan till åtta anställda och omsättningen till åtta miljoner kronor.

InnoVentum tillverkar mindre kraftverk för förnyelsebar energi som till 80 procent är gjorda i återvinningsbara material med fokus på design. Hittills har företaget sålt mellan 25 och 30 sol- och vindkraftverk, enligt företagets vd och grundare Sigvald Harryson.

Sedan starten 2010 har InnoVentum tagit in runt 20 miljoner kronor genom 33 investerare. I år satsar företaget på att göra en större emission, för att kunna stärka närvaron i USA och öppna kontor i Manila och Hong Kong.

Lokalt finns företagets giraffliknande hybridkraftverk med både solpaneler och vindturbin installerade i Hyllie, Västra Hamnen och i Science Village i Lund. Sedan ett år tillbaka satsar InnoVentum på den kinesiska marknaden där förhandlingar om 88 giraffer nu pågar med kinesiska oljebolaget Sinopec.

Sigvald Harryson - CBS– Det finns dialoger med flera stora oljebolag som skulle kunna bli våra största kunder, säger Sigvald Harryson, som även nämner diskussioner med ett antal elbolag som vill tillhandahålla miljövänliga elbilsladdare.

Under året har företaget även gjort en förhandlingsuppgörelse med FN-organisationen UNDP, en stor upphandlare av förnyelsebar el, som bland annat innefattar rabatt vid upphandling av fler än 500 kraftverk.

Under 2015 sålde InnoVentum sex vindkraftverk till Manila-baserade Asian Development Bank och förhandlingar pågår nu kring en tio gånger större upphandling med banken.

InnoVentum har under åren fått anslag från både Vinnova och Energimyndigheten samt tillväxtlån från Almi.

Hanna Sigeman

Malmöbolaget InnoVentum öppnar i juni ett enmanskontor i Palo Alto. Planen är att växa i USA samt etablera ytterligare ett kontor […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.