torsdag 18 april 2024

inloggad som

RefinedWiki dubblar personalstyrkan

Malmöbolaget RefinedWiki har ökat sin omsättning med 40 procent för andra året i rad. Under 2015 landade omsättningen på knappt nio miljoner kronor, samtidigt som personalstyrkan växte från fem till elva anställda. IT-bolagets tilläggsprogram har i dag över en miljon användare.

– Vi gör stora investeringar i produkterna, och kommer få en stor ökning i omsättning 2017 och 2018, säger Emil Sjödin, vd och medgrundare för RefinedWiki.

RefinedWiki utvecklar grafiska gränssnitt till Nasdaq-noterade Atlassians produktivitets- och kommunikationsmjukvara Confluence. Programmet låter användarna samla all företagsinformation på ett ställe, likt uppslagsverket Wikipedia.

Bland RefinedWikis produkter finns RefinedTheme, ett tilläggsprogram som gör att Confluence kan skräddarsys efter kundernas behov, och applikationen RefinedMobile som anpassar Confluence för smartphones.

Företagets en miljon användare finns hos 2.800 kundföretag i 90 länder, de flesta i USA och Europa. RefinedWikis teknik används bland annat av två svenska storbanker, men intäkterna är betydligt större i Tyskland och Finland. Företaget har i dag kunder som Nasa, Apple, FN, Sony Playstation, Europakommissionen och Blizzard.

Eftersom försäljningen av RefinedWikis produkter går genom Atlassians egen App Store-liknande marknadsplats har företagets hittills inte behövt lägga några stora resurser på marknadsföring. Nu satsar RefinedWiki på att anställa en senior marknadschef.

–För att sälja produkter spelar det ingen roll om vi har lokal awareness men för att rekrytera så måste vi ha det, säger Emil Sjödin.

RefinedWiki grundades 2009 av Emil Sjödin och Jimmy Lundström, som tillsammans äger företaget.

Hanna Sigeman

Malmöbolaget RefinedWiki har ökat sin omsättning med 40 procent för andra året i rad. Under 2015 landade omsättningen på knappt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.