söndag 5 maj 2024

inloggad som

Ny värvning på Idogen – avhopp från Genovis

Läkemedelsbolaget Idogen i Lund har rekryterat Anette Sundstedt som ny forsknings- och utvecklingschef. Hon kommer närmast från en roll som senior forskare och projektledare på Active Biotech. Hon har dessförinnan lett en forskargrupp med fokus på immunologisk tolerans vid Lunds universitet samt forskat inom immunterapi vid autoimmuna sjukdomar i David Wraiths forskargrupp vid universitetet i Bristol.

Grundaren av börsnoterade Genovis, Sarah Fredriksson, lämnar sin post som styrelseordförande. Beslutet klubbas på morgondagens årsstämma. Hon var vd för enzymtillverkaren Genovis fram till maj 2015. I dagarna har hon tillträtt som vd för bioteknikbolaget Pronas Pharma i Lund, som just tagit in tre miljoner kronor från Almi Invest och nybildade investeringsfonden Swedish Growth Fund.

Läkemedelsbolaget Idogen i Lund har rekryterat Anette Sundstedt som ny forsknings- och utvecklingschef. Hon kommer närmast från en roll som senior […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.


  • Camurus föll hårt på rapport

    Läkemedelsbolaget Camurus, vars aktie dubblats sedan i höstas, föll hårt på torsdagens rapport. Men raset är baserat på ett missförstånd, hävdar bolaget. Här är torsdagens rapportsvep.

  • Klena utfall i nyemissioner

    Varken Active Biotech eller Pila Pharma lyckades får sina nyemissioner fulltecknade.

  • Dyr flytt för Genovis

    Enzymbolaget Genovis minskar lönsamheten. Bolagets rapport för årets tredje kvartal släpptes i dag och mottogs inte väl av marknaden.

  • Active Biotech kämpar vidare

    Active Biotech hade knappt 6 miljoner kronor i kassan vid utgången av september. Nu ska bolaget genomföra en företrädesemission om 51 miljoner kronor.

  • Hon tänker tvärtom

    När man utvecklar läkemedel måste man veta att det går att sälja, inte bara hoppas att det blir verkningsfullt. Det sa Sarah Fredriksson, vd för läkemedelsföretaget Aqilion i Helsingborg, när hon gästade Rapidus AW på torsdagen.

  • Dags för vändning för life science

    Enig expertpanel: Räntan måste gå ned för att intresset för life science-investeringar ska vakna.

  • Genovis lämnar Lund

    Efter ett års förseningar har enzymbolaget Genovis inlett sin flytt från Medicon Village i Lund till Kävlinge.

  • Fyndläge i konkursbon

    Under juli försattes 48 procent fler skånska bolag i konkurs jämfört med samma månad i fjol. För rätt köpare går det att fynda teknik och IP-rättigheter.

  • Idogen i konkurs

    Det blev inget omvänt förvärv som skulle rädda det krisdrabbade läkemedelsbolaget i Lund. Lundabolaget Idogen lämnade på fredagen, den 7 […]

  • Ingen likvidation för Idogen

    Lundabolaget Idogen meddelade på tisdagen att styrelsen inte kommer att föreslå likvidation av det krisdrabbade bolaget.