lördag 27 april 2024

inloggad som

Delvatorgrundare startar investmentbolag

Christer Arvidson, grundare av maskinåterförsäljaren Delvator i Eslöv, startar ett nytt investeringsbolag med industrifokus.

Arvidson har tidigare gjort investeringar genom Delvators moderbolag Delcea, men ska nu gå steget längre med nybildade dotterbolaget Delcea Invest. 

– Flo, SenzaGen, Immunovia och Recyctec har varit mindre innehav. När det gäller Delcea Invest ska vi äga upp till 91 procent av bolagen vi går in i, det är därför vi bildar ett nytt bolag. I Delcea Invest kommer vi göra mer industriella investeringar. Vi har för avsikt att behålla bolag så länge vi är lämpliga ägare, säger Christer Arvidson till Rapidus. 

Han driver bolaget tillsammans med Johan Flink som senast kommer från Alfa Laval och har ett förflutet på Scania och Alligator Bioscience. 

Tillsammans fokuserar de på investeringar i små till medelstora företag med en omsättning mellan 50 och 100 miljoner kronor, geografisk belägna i södra och västra Sverige. 

– Det vi söker är välskötta bolag som gärna får ha potential att utvecklas ytterligare. Vi kommer befinna oss i etablerade verksamhetsområden som distribution, lätt tillverkning och fastighetsförvaltning. Vi tittar redan på något företag, men jag inte kan säga något om det ännu, säger Christer Arvidson. 

Delcea Invest hyr sedan 1 maj in sig på Ideon Gateway. I styrelsen sitter bland andra Lars-Erik Skjutare, vd för Sparbanken Öresund fram till 2012. 

Emily Binks

Christer Arvidson, grundare av maskinåterförsäljaren Delvator i Eslöv, startar ett nytt investeringsbolag med industrifokus. Arvidson har tidigare gjort investeringar genom […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.


  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.

  • Immunovia studsar upp

    Lundabolaget Immunovia, grundat av bolagsnestorn Carl Borrebaek, steg på börsen med över 70 procent på tisdagen. Läs här vad som ligger bakom lyftet.

  • Tillväxt i dagens rapportflod

    Börsbolagens rapporter för årets fjärde kvartal fortsätter att strömma in. Bland dagens rapporter finns Senzagen, Safeture och Neola Medical.

  • Alligator minskar personalen

    Läkemedelsbolaget Alligator i Lund minskar personalen med uppåt 14 anställda. Orsaken är att en rad tidiga projekt släpps till förmån för en helhjärtad satsning på huvudkandidaten, mitazalimab mot bukspottskörtelcancer.

  • Optimismen spirar i Senzagen

    Trots god tillväxt och ett resultat som närmar sig break even kämpar biotechbolaget Senzagen på en tuff kapitalmarknad. Men vd Peter Nählstedt är optimistisk.

  • Starkt Cellavision i dagens rapportflod

    Säsongen för börsbolagens rapportering för årets tredje kvartal är här. Bland dagens rapporter finns Cellavision, Midway Holding, Alfa Laval, Swedencare och Sparbanken Skåne.

  • Rapportflod vecka 29

    Förra veckan var den verkligt intensiva rapportveckan när de större skånska börsbolagen redovisade sina andra kvartal. Alfa LavalVärmeväxlarjätten Alfa Laval […]

  • Immunovia byter vd

    Rapidus rapporterade förra veckan att Immunovias styrelseordförande och grundare Carl Borrebaeck planerar att lämna bolaget. Kort därpå meddelade Immunovia att […]

  • Borrebaeck lämnar Immunovia

    Carl Borrebaeck lämnar Immunovia och rollen som styrelseordförande. Han behåller dock sin storägarpost i Lundabolaget, som han grundade 2007. – […]

  • Klent deltagande i Immunovias nyemission

    Lundabaserade Immunovia får in 151 miljoner kronor i en företrädesemission som tecknades till 75 procent. Bolaget ska göra en stor […]