tisdag 5 mars 2024

inloggad som

Medicon Village bygger ut med 10.000 kvadratmeter

Som Rapidus rapporterade tidigare i dag kommer kontraktsforskningsbolaget Trial Form Support att flytta sitt huvudkontor till ett nytt hus på Medicon Village. Forskningsparkens vd Mats Leifland räknar med att nybygget ska locka fler storbolag till Medicon Village och därmed vända förra årets minusresultat.

Medicon Village har i dag byggrätter på 200.000 kvadratmeter på sitt område, och 10.000 av dessa kommer nu att nyttjas till en fastighet som ska stå klar i slutet av 2018. I detta nya hus ska de 90 nuvarande anställda på TFS huvudkontor, som i dag är beläget i södra Lund, flytta in på 2.000 kvadratmeter. Men redan till sommaren flyttar TFS in hos Medicon Village i moduler som tillfälligt sätts upp för deras skull.

– Vi har förberett för en expansion på Medicon Village-området sedan en tid tillbaka, säger fastighetschefen Erik Jagesten.

Han kan inte uttala sig om andra företag som kan komma att nyttja de övriga 8.000 kvadratmetrarna, men säger att efterfrågan och potentialen är stor.

2015 omsatte Medicon Village 119 miljoner kronor, 6 miljoner kronor mindre än 2014, och gjorde en förlust på -7 miljoner kronor. I och med den nya fastigheten hoppas Mats Leifland att de kan få in andra hyresgäster som kan generera nya intäkter.

Mats Leifland– Vår uthyrningsgrad ligger i dag på cirka 75 procent och mycket som står tomt är labblokaler. Tidigare har vi haft svårt att erbjuda plats för större företag, säg mellan 20 och 80 anställda, men vi hoppas att den nya fastigheten med TFS som första hyresgäst blir startpunkten för något nytt, säger han till Rapidus.

TFS International sysselsätter i dag över 750 medarbetare på 25 kontor i mer än 20 länder. Koncernen genomför kliniska prövningar på uppdrag av läkemedels-, bioteknik-, och medicintekniska bolag. TFS ägs till 60 procent av börsnoterade Ratos och till 40 procent av grundaren Daniel Spasic. Nettoomsättningen ökade med 25 procent under 2015 till 74 miljoner euro.

Magnus Erlandsson

Som Rapidus rapporterade tidigare i dag kommer kontraktsforskningsbolaget Trial Form Support att flytta sitt huvudkontor till ett nytt hus på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad