fredag 3 maj 2024

inloggad som

IT-bolag tar Pågen som ny kund

Malmöbolaget Saldab ska ansvara för Pågens servicedesk och klientplattform med support och underhåll av hård- och mjukvara.

– Det är ett omfattande avtal och vi hoppas såklart att det kan öppna dörrar till andra verksamheter, säger sälj- och marknadschef Roger Persson till Rapidus.

Saldab fokuserar på tjänster kring IT- drift, såsom molntjänster, samt uthyrning av IT-konsulter.

Utöver Malmö och Lund har Saldab även kontor i Göteborg, Stockholm och Linköping. Bolaget sysselsätter ungefär 70 personer varav 50 finns i Malmö. Personalstyrkan har bara den senaste veckan utökats med fyra personer.

– Fortsätter vi växa i den här takten så är vi nog 80, 90 medarbetare om ett halvår, säger Roger Persson till Rapidus.

Under föregående räkenskapsår, som slutade i juni 2015, omsatte bolaget 110 miljoner kronor. Prognosen för pågående räkenskapsår ligger på 125 miljoner kronor med cirka 10 procent i vinst.

Saldab ägs till största del av vd Daniel Marceau och vice vd Martin Anderberg. Bland kunderna syns veterinärkedjan Evidensia, Sova, Aditro Logistics och Fingerprint Cards.

Emily Binks

Malmöbolaget Saldab ska ansvara för Pågens servicedesk och klientplattform med support och underhåll av hård- och mjukvara. – Det är ett […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.