lördag 20 april 2024

inloggad som

Ny delägare till Lexicon IT-konsult

Anders Gratte, grundare av konsultmäklarbolaget Madeo som 2011 köptes upp av amerikanska Zerochaos, går in som ny delägare och styrelseledamot i Lexicon IT-konsult. Bolaget har runt 200 anställda i Sverige varav ett 50-tal vid det växande kontoret i Malmö.

Anders Gratte klev upp i koncernledningen för miljardföretaget Zerochaos i samband med uppköpet av Madeo 2011, men lämnade det amerikanska bolaget förra året. I Lexicon IT-konsult tar han över aktierna från två tidigare delägare som lämnar Lexicon IT-konsult. Kvar som huvudägare står vd Fredrik Jakobsson och försäljningschefen Carl Johan Bernadotte.

Efter köpet av B2Syd i höstas har Lexicon IT-konsult expanderat personalstyrkan i Skåne från cirka 30 till ett 50-tal anställda.

Markus N„renb„ck– Vi räknar med att vara 60-70 innan året är slut och kommer behöva flytta ut ur våra nuvarande lokaler till hösten, säger regionchefen Markus Närenbäck till Rapidus.

Han räknar med att omsättningen för den sydsvenska grenen av koncernen ska öka från 30 miljoner kronor 2015 till 45 miljoner i år. Lexicon IT-konsult arbetar med allt från affärssystem till nätverkssupport åt främst storbolag och offentlig sektor. I kundlistan finns bland andra Axis, Bombardier, Gambro och Sony även om den sistnämnda skurit ned rejält på sina konsultinköp.

Som ett tillväxtområde satsar Markus Närenbäck på strategisk rådgivning och konsulttjänster inom det han kallar digital transformation.

– Det sker en snabb förändring i beteende i marknaden där konsumenter och företag går från att vilja äga något till att vilja nyttja det. Spotify och Sunfleet är exempel på det. Det skiftet skapar mycket följder för IT-systemen, säger han.

Erik Olausson

Anders Gratte, grundare av konsultmäklarbolaget Madeo som 2011 köptes upp av amerikanska Zerochaos, går in som ny delägare och styrelseledamot […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.