onsdag 6 december 2023

inloggad som

Nya etableringar för växande IT-konsultbolag i Malmö

Efter att det senaste halvåret ha slagit upp portarna i Stockholm och Zurich varvar Alite International upp för ytterligare två europeiska etableringar under 2016. Sedan starten för två år sedan har Malmöbolaget lockat med sig kunder som Ferring och Nederman i jakten på nya digitala intäktsströmmar.

Alite International sysselsätter i dag ett 60-tal anställda och har lika många platsannonser uppe på sin hemsida. Under året räknar vd Fredrik Alstierna med att bli över 100 anställda och omsätta uppåt tio miljoner euro i koncernen.

– Vi har fyllt upp vårt våningsplan i Malmö och har precis tagit över våningen ovanför, säger han.

Fredrik Alstierna hade ett förflutet från Malmöbolagen Stratiteq och Excito innan han grundade Alite International 2014 tillsammans med Anders Pettersson. Duon är huvudägare till bolaget, som är fokuserat på konsulttjänster kring digitalisering av traditionella affärsmodeller – både genom att kasta om befintlig affärsmodell och genom att adderas nya digitala intäktsströmmar som bolagen inte själva tänkt på. Målgruppen är storföretag med 1-15 miljarder i omsättning.

– Många företag samlar till exempel på sig stora datamängder som man aldrig funderat på vad de kan användas till, säger Fredrik Alstierna.

Utöver ren rådgivning arbetar Alite International med allt från Microsoft .Net till Malmöbaserade InRivers mjukvara för att hantera digital produktinformation.

Alite International har i dag kontor i Malmö, Köpenhamn, Stockholm och Zurich samt utvecklingsenheter i Skopje och Belgrad. Runt hälften av personalstyrkan finns vid huvudkontoret i Malmö.

Erik Olausson

Efter att det senaste halvåret ha slagit upp portarna i Stockholm och Zurich varvar Alite International upp för ytterligare två […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad