torsdag 25 april 2024

inloggad som

Urskogen blir spelplan för nystartat Malmöbolag

Tre tidigare utvecklare på Tarsier Studios, Paradox Interactive och Mojang har dragit igång nybildade Malmöbolaget Midnight Hub. Om ett år ska trion släppa sitt första spel, där en tonårsflicka försvinner i skogen under mystiska omständigheter.

Huvudpersonen i spelet Lake Ridden är en 13-årig flicka, vars syster försvunnit under en hajk i skogen. Men målgruppen är vuxna över 30, uppger Sara Casén, en av Midnight Hubs tre grundare.

Sara_casén– Vi tror att det finns ett stort sug efter mogna spelupplevelser som inte bara handlar om att skjuta utomjordingar eller zombier, även om jag gillar det med, säger hon.

Sara Casén har en bakgrund från Tarsier Studios och numera nedlagda Junebud. Kompanjonerna Erik Nilsson och Johan Bernhardsson kommer närmast från Stockholmsbaserade Paradox Interactive respektive Mojang, bolaget bakom Minecraft som såldes till Microsoft för 2,5 miljarder dollar.

Trion drog igång bolaget under vintern och har hittills finansierat verksamheten på egen hand. Midnight Hub är i färd med att rekrytera två praktikanter men Sara Casén räknar inte med någon jättestor ökning av personalstyrkan framöver.

– Vår ambition på sikt är att bli 7-8 anställda. Då kan vi fortfarande hålla kommunikationsvägarna korta inom gruppen, säger hon.

Erik Olausson

Tre tidigare utvecklare på Tarsier Studios, Paradox Interactive och Mojang har dragit igång nybildade Malmöbolaget Midnight Hub. Om ett år […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.