fredag 26 april 2024

inloggad som

Blocket väljer Swiftcourts digitala domstol

Schibstedägda köp och sälj-sajten Blocket har inlett ett samarbete med Swiftcourt, den digitala domstol som grundades i Helsingborg för ett par år sedan. Affären ses som en milstolpe och inom kort går fler samarbeten in i skarpt läge.

Inledningsvis erbjuds Blocketkunderna att använda Swiftcourts avtalstjänster i samband med bilköp.

– Vi rullade ut plattformen på Blocket förra veckan och försöker göra deras bilköp säkrare med ett digitalt köpekontrakt. De har tidigare haft utskrivbara avtalsmallar, men vi erbjuder en smidigare lösning som automatiskt skapar avtal som kan signeras digitalt. Sedan hjälper vi till med att lösa tvisten om problem uppstår, säger Johan Hedén Hultgren, vd och medgrundare.

Blocket är en av kunderna som Swiftcourt siktat på sedan starten på Mindpark i Helsingborg för två år sedan. De kommande tre månaderna går man live med ytterligare sex partnerskap.

– Det händer väldigt mycket nu, inom de närmsta månaderna kommer vi vara verksamma i Sverige, Norge och Danmark. Det i sig kommer att staka ut vägen för oss i höst, säger Johan Hedén Hultgren till Rapidus.

Då planeras ytterligare en kapitalrunda där Swiftcourt siktar på att ta in upp till 15 miljoner kronor, beroende på hur bra man levererar under sommaren.

– Vi har börjat föra dialog med investerare, affärsänglar och riskkapitalbolag om var vi befinner oss och hoppas på att få in nya delägare för att få in ytterligare kompetens, säger Hultgren.

Förra rundan, som avslutades för drygt ett år sedan, gav 4,5 miljoner kronor från danska Seed Capital. Pengarna har gått till att bygga upp teamet och paketera tjänsten. Bolaget har också flyttat till Köpenhamn och Rainmaking Loft, där många uppstartsbolag är baserade. Swiftcourt ägs till största del av grundarna följt av Seed Capital. Totalt har bolaget fyra anställda.

Jennie Lorentsson

Schibstedägda köp och sälj-sajten Blocket har inlett ett samarbete med Swiftcourt, den digitala domstol som grundades i Helsingborg för ett […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.