torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Bengt-Arne Molin lämnar Sonys styrelse

Den tidigare platschefen i Lund, Bengt-Arne Molin lämnar ordförandeposten i det svenska Sony Mobile-bolaget. Istället fattar koncernchefen Hiroki Totoki ordförandeklubban. Molin avslutar under våren sin anställning på Sony för att istället arbeta som Totokis rådgivare inom Öresundsorienterade innovationer.

Som Rapidus tidigare berättat har Bengt-Arne Molin ansvarat för den omstrukturering som Sony Mobile genomgått det senaste året. Nu är det klart vad han själv ska göra framgent. 

bengt-arne_molin_2– Jag lämnar min styrelseplats för att jobba vidare med öppen innovation och går in som rådgivare åt vår koncernchef, i konsultform, säger Bengt-Arne Molin till Rapidus. 

Fokus ska ligga på innovationsekosystemet i Öresundsregionen där Sony har mycket att hämta, uppger Molin. 

– Det känns bra att jobba vidare med innovation och nya affärer och det är inspirerande att blicka framåt. Jag hoppas att vi kan utnyttja den dynamik och teknik som byggts upp under vårt startup-program inom Next Step. Innovation och inkubation är en viktig del av Sony Mobiles fortsatta roll i Lund, säger Molin.

Kan det bli aktuellt att samarbeta med bolag som formats inom Next Step-programmet?

– Det kan inte uteslutas, några av dem jobbar med oerhört intressanta projekt, många duktiga innovatörer som är igång, säger Bengt-Arne Molin.

Initialt kommer Sony Mobile vara hans enda uppdragsgivare, och han fortsätter också som ordförande för Mapci.

Jennie Lorentsson

Den tidigare platschefen i Lund, Bengt-Arne Molin lämnar ordförandeposten i det svenska Sony Mobile-bolaget. Istället fattar koncernchefen Hiroki Totoki ordförandeklubban. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.