fredag 26 april 2024

inloggad som

Qgroup expanderar utomlands – värvar Peter Carlsson

IT Konsultkoncernen Qgroup med huvudkontor i Malmö har värvat före detta Tesla-höjdaren Peter Carlsson till koncernstyrelsen. Samtidigt satsar bolaget internationellt och har det senaste året öppnat kontor i USA, Storbritannien, Tyskland och Nederländerna.

mikael_Kretz– Peter kommer bidra med fortsatt kompetens och kan hjälpa till med Qgroups internationalisering. Han kommer med det senaste inom bilindustrin som vi kan adaptera och rikta in vår verksamhet i Göteborg på, säger medgrundare Mikael Kretz till Rapidus.

Sedan han lämnade Tesla har Peter Carlsson bland annat engagerat sig i Modcam och Orbital Systems.

De senaste kontoren Qgroup etablerade utomlands finns i London och Amsterdam, båda öppnades kring årsskiftet. Inriktningen för utlandssatsningen har hittills varit Big Data, att strukturera och analysera stora mängder data. Bland kunder utomlands syns Facebook och The Guardian.

– Vi planerar att starta ett andra bolag med en annan inriktning i San Francisco och så tittar vi även på Seattle och New York, men inget är bestämt. Internet of things är det vi tittar på som inriktning på vårt andra bolag i San Francisco. Vi är också på gång att starta ett andra bolag i Göteborg, säger Mikael Kretz.

Dotterbolaget i San Francisco öppnades i början av 2015 och har vuxit till 13 medarbetare. Dotterbolagen i Holland, London och Frankfurt sysselsätter en handfull medarbetare på varje kontor. Totalt sysselsätter Qgroup koncernen 220 anställda varav ett hundratal finns i Malmö och 50 i Stockholm och ytterligare 50 är fördelade mellan Göteborg, Linköping och Norrköping.

– Vi har dubblat storleken på bolaget varje år sedan vi startade. Under 2016 är målet att bli upp till 350 medarbetare totalt, säger Mikael Kretz.

På den svenska marknaden har Qgroup kunder bland de största bankerna, försäkringsbolagen och detaljhandelsföretag. Bokslutet för 2015 håller på att slutföras men omsättningen beräknas landa på 127 miljoner kronor och cirka 5,5 miljoner i vinst, uppger Mikael Kretz.

Största ägare är i Qgroup grundare Mikael Kretz och Håkan Paulsson. Koncernchef Jon Carvell och Mohammed Al-Amoudis Midroc Invest syns bland övriga ägare.

Emily Binks

IT Konsultkoncernen Qgroup med huvudkontor i Malmö har värvat före detta Tesla-höjdaren Peter Carlsson till koncernstyrelsen. Samtidigt satsar bolaget internationellt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.