måndag 29 april 2024

inloggad som

Inkubatorbolag i Lund på väg att noteras

Det relativt nystartade bolaget Norinvent på Lund Life Science Incubator är på väg att noteras.

– Vi har ingått avtal med Partner Fondkommission för att förbereda bolaget för en notering och i samband med det göra en spridningsemission. Vi kommer jobba med Partner Fondkommission under våren för att se hur vi ska spika processen, säger vd Thomas Unt till Rapidus.

Hur stor spridningsemission det blir och vilken börs man tar sikte på är ännu oklart, men valet står mellan Aktietorget, First North och NGM, uppger Thomas Unt.

Norinvent grundades hösten 2014 och utvecklar en läkemedelsplattform baserat på kolhydrater som binder läkemedel till ett membran av celluosa. När membranet stoppas under överläppen frigörs läkemedlet och tas upp via slemhinnor i munnen. Sent i fjol tog bolaget via en nyemission in drygt fyra miljoner kronor som används till forskning.

– Vi är i uppstarten av våra studier som kommer leda till proof of principle till vår plattform. Första fasen av de studierna förväntas vara klara sensommar, säger Thomas Unt.

Bland annat testas smärtstillaren ibuprofen som en pilotsubstans för bolagets plattform.

Norinvent har tre anställda och planerar att växa under året, uppger Thomas Unt. Ordförande i bolaget är Bo Kollberg, tidigare chef på Glaxosmithkline Consumer Healthcare i Norra Europa. Största ägare är Jonatan Moses, vars forskning bolagets verksamhet bygger på.

Emily Binks

Det relativt nystartade bolaget Norinvent på Lund Life Science Incubator är på väg att noteras. – Vi har ingått avtal […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.