torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Nytt bränsle till ShoplogiQ

Malmöbaserade ShoplogiQ – som utvecklar mjukvara för e-handel på mobiler och surfplattor – har nyligen genomfört en nyemission där tre befintliga ägare går in med 2,5 miljoner kronor.

Enligt en av grundarna och primus motorn i bolaget, Stefan Mumm, kommer kapitalet huvudsakligen att satsas på marknadsföring och nya samarbetsprojekt.

– Fler partner kommer att ge oss access till nya kunder och marknader som vi själva inte har muskler till, säger han till Rapidus.

Som exempel berättar han att ShoplogiQ just har påbörjat ett samarbete med Episerver och Demandware.

– De är två stora aktörer på marknaden som har fått upp ögonen för oss, och det betyder mycket för oss, säger Stefan Mumm.

ShoplogiQ utvecklar användargränssnitt som ska öka konverteringsgraden i webbshoppar, det vill säga se till att fler besökare fullbordar ett köp när de besöker en e-handelssajt.

– Den responsiva webdesignen har inte haft samma effekt som man hoppats på. Trafiken har visserligen ökat, men försäljningen har inte utvecklats i samma grad, säger Stefan Mumm som tycker att köpupplevelsen har tagit stryk då innehållet anpassas till skärmens storlek.

ShoplogiQ sysselsätter i dag en handfull personer på heltid. 2014 var omsättningen nära noll. Hösten 2014 gick kosmetikentreprenören Ulf Ljunggrens bolag Incos Invest in som ägare i bolaget. Andra större ägare är Gantro, företagets vd Anders Larssons via bolaget Investal samt Stefan Mumm själv.

Magnus Erlandsson

Malmöbaserade ShoplogiQ – som utvecklar mjukvara för e-handel på mobiler och surfplattor – har nyligen genomfört en nyemission där tre […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]