fredag 17 maj 2024

inloggad som

Bråkenhielm bygger ut bolagssfären – startar kommunikationsbyrå

IT-entreprenörern Martin Bråkenhielm breddar sin företagssfär med nybildade partnerbolag inom kommunikation, spel och försäljning. Natalia Brynte intar vd-posten i nybildade Futency, kommunikationsbyrån som ska få Bråkehielms BizPart att flyga.

Tanken bakom den nya bolagsstrukturen är att utvidga koncernen med nya företag som både kan leverera till sina systrar, men också stå på egna ben.

MartinBråkenhielm– Jag tror det är ett bra sätt att expandera tillsammans med andra. Det ligger i tiden, folk vill skapa grejer och vara drivande. Vi har själva ett stort behov av kommunikation, men istället för att bygga ut BizPart Engage bygger vi ut hela företagsgruppen, säger Martin Bråkenhielm till Rapidus.

Det första i raden av nya partnerbolag är Futency, samägt av Bråkenhielm och Natalia Brynte. Hon kommer närmast från en post som ansvarig för Göteborgsbyrån Matters Malmökontor.

Natalia_Brynte– Jag kommer att jobba med BizParts varumärkesstrategier och innehållsproduktion och kommer knyta till mig en kärna av partners i branschen, säger Natalia Brynte.

Ytterligare ett samarbete har inletts, med affärsmannen Håkan Prising. Tillsammans med honom ska ett eller flera försäljningsbolag byggas upp, därefter följer samma procedur för andra områden, exempelvis spel.

BizPart Engage utvecklar en mjukvara som bland annat Samsung använder för att engagera och utbilda sin personal. Bolaget har i just anställt två medarbetare och är nu uppe i elva man på kontoret på Hyllie. Man delar lokaler med driftsbolaget Xelent Drift, som Bråkenhielm startade tillsammans med Xelentkoncernen under förra året. Framöver ska ytterligare en handfull anställda rekryterats. Omsättningen för 2015 blev densamma som föregående år, 6,5 miljoner kronor.

BizPart Engages verksamhet ligger i Bråkenhielms bolag Alien Interactive, som grundades 1999.

Jennie Lorentsson

IT-entreprenörern Martin Bråkenhielm breddar sin företagssfär med nybildade partnerbolag inom kommunikation, spel och försäljning. Natalia Brynte intar vd-posten i nybildade […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad