söndag 12 maj 2024

inloggad som

Nordenchefen lämnar TFS – som organiserar om ledningen

Jan Hellqvist, Nordenchef på Ratosägda kontraktsforskningsbolaget Trial Form Support i Lund, lämnar bolaget för att bli chef på för Euro Diagnostica. I samband med det organiserar TFS om ledningen.

Jan Hellqvist, har varit på TFS i sex år, och sett omsättningen tredubblats under tiden. Från 1 februari är han istället sälj- och marknadschef på Arlövsbolaget Euro Diagnostica, som utvecklar diagnostikmetoder för autoimmuna sjukdomar och omsätter drygt 100 miljoner kronor.

Nu möblerar TFS om i sin chefsstruktur och slopar de regionala cheferna. Jan Hellqvists position som Nordenchef kommer alltså inte att ersättas, utan lokala funktioner kommer rapportera till globala chefer.

Roy Ovel, global affärsmarknadschefen i London, kommer ta över en del av Jan Hellqvists arbetsuppgifter.

I höstas blev Lundabolaget TFS uppköpt av börsnoterade Ratos, som betalade uppåt 27 miljoner euro för en majoritetsandel. Grundaren Daniel Spasic behåller resterande 40 procent.

Den nya omorganisationen är ett led i att göra TFS till ett mer globalt bolag. Men dess ställning i Sverige med huvudkontor i Lund kommer vara oförändrad, enligt uppgift till Rapidus. TFS-koncernen omsatte drygt 500 miljoner kronor under 2014 och har knappt 700 anställda.

Olof Peterson

Jan Hellqvist, Nordenchef på Ratosägda kontraktsforskningsbolaget Trial Form Support i Lund, lämnar bolaget för att bli chef på för Euro […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen