lördag 27 april 2024

inloggad som

Fem snabba till affärsutvecklaren Ingrid Haraldsson…

… en av grundarna till webbtjänsten ansvarsfullt.se, där småföretag ska kunna utvärdera sig själva, jämföra sig med andra och få förslag på förbättringar inom socialt ansvarstagande och hållbarhetsarbete.

Är småföretagen oansvariga i dag?

Ingrid_Haraldsson– Nej så är det inte. Många vill jobba med kvalitetsfrågor, miljö och etik men de hittar inga metoder och verktyg. Det finns ISO-certifieringar, men de kostar hundratusentals kronor och tar flera månader i anspråk. Bara fem promille av företagen har sådan certifiering och då är det främst storföretag som verkar på en internationell marknad.

Vem riktar ni er till?

– Företag med upp till 50 anställda. Det är den stora majoriteten av alla företag i Sverige.

Hur många hoppas ni locka?

– Vi räknar med 5.000 företag som betalande medlemmar innan årsskiftet.

Vem står bakom satsningen?

– Bolaget 3HF Response, grundat av mig, Göran Hydbom, Håkan Frick och Lennart Hagberg. Hilding Anders ordförande Anders Pettersson har finansierat uppstarten med en miljon kronor.

Är det en ideell satsning eller räknar ni med att gå med att gå med vinst?

– Vi kommer gå med vinst. Men uppåt hälften av vinsten kommer gå till en stiftelse vi håller på att starta, varifrån föreningar och organisationer kan söka pengar för olika projekt.

Erik Olausson

… en av grundarna till webbtjänsten ansvarsfullt.se, där småföretag ska kunna utvärdera sig själva, jämföra sig med andra och få […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.