fredag 1 mars 2024

inloggad som

Nya värvningar på Ideon, Orkla och Peab

Mia Rolf har värvats som verksamhetsansvarig för den nya Ideon-organisationen. Hon kommer närmast från posten som vd på konsultbolaget Walking Mountain, där hon är kvar som ägare och styrelseordförande. Den nya Ideon-organisationen ska sysselsätta en handfull anställda och vara inriktad på att marknadsföra Ideon gentemot såväl privata bolag och delegationer på besök som stat, kommun och region. Ägare och finansiärer är Wihlborgs, Medicon Village, Briggen och Vasakronan.

Cecilia Franck blir ny presschef på Orkla Foods Sverige, med 1.500 anställda och knappt fem miljarder i omsättning. Hon ersätter Eva Berglie som blivit kommunikationschef på Santa Maria. Cecilia Franck har tidigare varit egen företagare inom PR och kommunikation, och varit kommunikationsansvarig på Livsmedelsakademin.

Kim Kulstad har anställts som ny regionchef för Peab Bostad i Skåne. Hon kommer närmast från en anställning som marknadsområdeschef på Skanska Nya Hem.

Lisbeth Wester-Leandersson ska sluta som avdelningschef vid kommunikation och samverkan, LTH. Hon har varit i organisationen sedan 1993, men går i pension till sommaren. Vem som kommer efterträda henne är inte bestämt.

Rapidus

Mia Rolf har värvats som verksamhetsansvarig för den nya Ideon-organisationen. Hon kommer närmast från posten som vd på konsultbolaget Walking […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

  Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

 • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

  Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

 • Hon ska leda klimatklustret

  Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.


 • Kjell & Companys aktie i fritt fall

  Prylkedjan Kjell & Companys rapport för det fjärde kvartalet blev en besvikelse och utdelning uteblir. Fastighetsbolaget Wihlborgs skruvar däremot upp utdelningen, trots minskat förvaltningsresultat.

 • Peabrapport vittnar om dyster byggmarknad

  Rapporterna från de skånska börsbolagen fortsätter att strömma in. I slutet av förra veckan kom rapporter från Peab, Trelleborg och Hansa Biopharma.

 • Peab-Paulsson donerar 26 Mkr

  Peab-grundaren Mats Paulsson fortsätter stödja skånsk life science och donerar via tre olika stiftelser totalt 26 Mkr till sju olika forskningsprojekt.

 • Pressat Heimstaden i dagens rapportflod

  Säsongen för börsbolagens rapportering för årets tredje kvartal är här. Idag kom bland andra Heimstaden, Wihlborgs, Duni, Inwido och Beijer Ref.

 • Många projekt i Wihlborgs klimatarbete

  Fossilfritt stål och likströmskablar. Det är några av fastighetsbolaget Wihlborgs senaste givar i jakten på ett klimatsmartare fastighetsbestånd.

 • Rapportflod

  På fredagen den 14 juli släppte ett flertal av Skånes större börsbolag sina rapporter för andra kvartalet. Rökaren i krysset stod Jenny Sjödahl för, vd på Ependion, tidigare Beijer Electronics.

 • Wihlborgs gör rekord

  Fastighetsbolaget Wihlborgs tuffar på bra, mitt i den oroliga fastighetsmarknaden.

 • Tisdagens rapporter

  Inwido möter en tuffare marknad Den Malmöbaserade fönstertillverkaren Inwido startade året med att ”möta en tuffare marknad”, enligt rapporten för […]

 • Ny satsning på tillväxt för skånsk life science

  Smile Incubator och Medicon Village i Lund kraftsamlar för att ge unga life science-företag bättre förutsättningar för tillväxt. Drygt 10 […]

 • Innovationsfrämjare flockas i Lund

  Imorgon drar Sveriges Innovationsriksdag igång på Medicon Village i Lund. Omkring 400 deltagare från näringslivet, politiken och det svenska innovationssystemet […]