söndag 5 maj 2024

inloggad som

Elbil från Lund knoppas av

|  , , , ,
|  

LU Open-projektet Uniti, som utvecklar en tvåsitsig elbil för stadskörning, bolagiseras.

Uniti knoppas av från ett projekt som hittills hanterats av LU Open. Med en låg toppfart och ett batteripaket som troligtvis kommer bygga på den amerikanska elbilstillverkaren Teslas teknik ska Unitis elbil väga ungefär 400 kilo.

Lewis Horne– Det är en stadsbil för korta sträckor och låga hastigheter, men med full prestanda, undantaget att den endast går i 90 kilometer i timmen, säger Lewis Horne.

Bland bolagets samarbetspartner syns Pelagicore, med kontor i Göteborg och München, som utvecklar mjukvara till fordonsindustrin.

– De ska göra användarupplevelsen och användarvänligheten inuti bilen, säger Lewis Horne.

Under våren ska bilens förarkabin visas upp och provköras runt om i Europa med hjälp av virtuell verklighet. Unitis bil har ett futuristiskt styre med tvåhandsfattning, där samtliga reglage sitter, istället för ratt och pedaler. Innan året är slut ska en rullande prototyp vara klar.

Hittills har Almi Inovation finansierat elbilsutvecklingen med 100.000 kronor. Ytterligare finansiering kommer behövas framöver, uppger Lewis Horne.

Emily Binks

LU Open-projektet Uniti, som utvecklar en tvåsitsig elbil för stadskörning, bolagiseras. Uniti knoppas av från ett projekt som hittills hanterats […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.