söndag 5 maj 2024

inloggad som

Dansk webbportal för studenter gör svensk offensiv

Köpenhamnsbaserade Graduatelands karriärportal för studenter används redan vid Lunds universitet och Malmö högskola. Nu satsar bolaget hårt på att bredda verksamheten till resten av de sydsvenska lärosätena.

Graduateland, som var finalist till Øresunddirekt Business Award 2015, utvecklar en onlineportal som ska matcha studerande och nyutexaminerade med olika företag. Sedan ett par år tillbaka samarbetar IT-bolaget med Lunds universitet och Malmö högskola, som har skräddarsydda varianter till sina studenter. Sedan 2015 har Graduateland en svensk filial, registrerad i Malmö.

– Vi är i dialog med en rad andra lärosäten i Skåne, bland annat Kristianstad högskola, men även i Blekinge och Halmstad. Fördelen med Skåne är att vi med svenska anställda kan driva säljarbetet här från Köpenhamn utan att behöva etablera ett skånska kontor, säger vd Patrick Teglgård Lund till Rapidus.

Bolagets strategi går ut på att göra målinriktade portaler för varje enskilt lärosäte, vilket på sikt ska ge ett växande nätverk av universitetportaler tvärs över Öresund men också ute i Europa.

– Vi har nu universitetssamarbeten i tio länder, men det är bäst upplagt för att gå över Öresund, säger Patrick Teglgård Lund.

Också på Copenhagen Business School driver Graduateland en specialdesignad karriärportal och de försöker komma in på Köpenhamns universitet, Danmarks tekniska universitet och Roskilde universitet.

Graduateland har 20 anställda i Köpenhamn och en i Stockholm. Intäkterna kommer främst från de företag som annonserar efter ny kompetens på karriärportalerna. Senaste räkenskapsåret ökade bruttoresultatet med 30 procent till 8,5 miljoner danska kronor medan ett par års förluster vände till en liten vinst efter skatt och avskrivningar.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Köpenhamnsbaserade Graduatelands karriärportal för studenter används redan vid Lunds universitet och Malmö högskola. Nu satsar bolaget hårt på att bredda […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.