lördag 11 maj 2024

inloggad som

Apsis kamp mot GetAccept fortsätter

|  , ,
|  

Det blir inget snabbt domstolsbeslut om att stoppa GetAccept och Mathias Thulins påstådda användning av affärshemligheter. Men Apsis ger sig inte, utan sparkar Thulin och lämnar in nya yrkanden till tingsrätten.

Som Rapidus kunde avslöja förra veckan har Malmöbolaget Apsis dragit Mathias Thulin, vd för det egna dotterbolaget ProspectEye, inför domstol. Apsis påstår att hans nystartade sidoverksamhet GetAccepts digitala offerttjänst är en kopia av en affärsidé som funnits inom ProspectEye.

Apsis har stämt både Thulin och GetAccept och lämnat in flera förbudsyrkanden, men hittills utan framgång. Både Tingsrätten och Arbetsdomstolen ansåg att Apsis ställt för liten säkerhet för den skada som Thulin och GetAccept kan lida av säkerhetsåtgärderna.

I en ny stämningsansökan, som lämnades in till tingsrätten i fredags, har Apsis höjt säkerheten från en halv miljon kronor till fem miljoner. Av den nya stämningen framgår också att Apsis avskedat Mathias Thulin med omedelbar verkan.

Förutom de nya interimistiska yrkandena har tingsrätten Apsis tidigare krav att ta ställning till: om Mathias Thulin och GetAccept ska förbjudas att använda affärshemligheter från Apsis och ProspectEye. Samtliga yrkanden är förenade med miljonviten vid överträdelse.

Misstankarna mot Thulin väcktes i december, när GetAccept antogs till den välrenommerade inkubatorn Y Combinator i Kalifornien. Enligt tingsrättens beredningsjurist har man ännu inte fattat beslut om man ska utfärda stämning mot GetAccept.

Jennie Lorentsson

Det blir inget snabbt domstolsbeslut om att stoppa GetAccept och Mathias Thulins påstådda användning av affärshemligheter. Men Apsis ger sig […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen