torsdag 16 maj 2024

inloggad som

… och kräver miljonviten

Apsis kräver att miljonviten utfärdas mot både GetAccept och Mattias Thulin. Men sedan stämningen lämnades in till tingsrätten förra veckan har ärendet redan hunnit ta fler vändningar.

I fredags fick Apsis avslag på sina två yrkanden om omedelbara säkerhetsåtgärder, alltså att helt förbjuda Thulin från att arbeta vid sidan av Apsis. Skälet är att Apsis som kärande part måste ställa en ekonomisk säkerhet för den skada som Thulin och GetAccept kan lida om det senare visar sig att säkerhetsåtgärden varit obefogad.

De 500.000 kronor som Apsis satt i pant anser tingsrätten vara otillräckliga, när GetAccept för tillfället befinner sig i en expansiv fas. Apsis har redan hunnit överklaga beslutet till Arbetsdomstolen, som mottog ärendet i dag.

Kvar att ta ställning till för tingsrätten i Malmö är Apsis yrkande att förbjuda GetAccept och Mathias Thulin att utnyttja Apsis och ProspectEyes företagshemligheter. För varje överträdelse vill Apsis att ett vite om en miljon kronor utfärdas. Stämningen måste kompletteras, men sedan fortsätter förhandlingen uppger tingsrätten.

Liksom Mathias Thulin är Apsis vd Kim Mortensen mycket förtegen om processen när Rapidus når honom under tisdagen.

kim_mortensen– Vi vill för närvarande inte kommentera fallet, vi lämnar det som det är nu, säger han.

I det senaste registrerade bokslutet omsatte Apsis strax över 250 miljoner kronor. Vid huvudkontoret i Malmö finns runt 110 anställda.

Jennie Lorentsson

Apsis kräver att miljonviten utfärdas mot både GetAccept och Mattias Thulin. Men sedan stämningen lämnades in till tingsrätten förra veckan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad