måndag 13 maj 2024

inloggad som

Alligator byter vd inför börsnotering

Alligator Biosciences medicinska chef Per Norlén har klivit upp som ny vd i Lundabolaget. Med höstens miljardavtal med Johnson & Johnson i ryggen ska Alligator börsnoteras innan sommaren.

Per Norlén har en bakgrund från AstraZenecas men har ansvarat för Alligator Biosciences kliniska prövningar sedan 2010. Han tar över efter Claes Eriksson, som varit interimchef det senaste året.

Licensaffären med Johnson & Johnson, som presenterades i augusti, innebär att den amerikanska jätten tar över utvecklingen av ACD-1013 efter att de pågående fas I-studierna avslutats. ACD-1013 är en läkemedelskandidat som aktiverar immunförsvaret för att slå ut cancertumörer och eventuella metastaser.

Utöver en initial betalning i höstas kommer Alligator få den första milstolpebetalningen under 2016, uppger Per Norlén.

Per_Norlén– Då handlar det inte om lika stora summor, men en tydlig indikation på att projektet löper enligt plan, säger han till Rapidus.

Ledningen planerar att börsintroducera bolaget innan sommaren och i samband med det fylla på kassan ytterligare i en listningsemission.

– Vi har en god finansiell situation nu, men med mer kapital kan vi köra fler projekt parallellt och driva dem längre i klinisk fas, säger Per Norlén.

I forskningsportföljen finns bland annat ACD-1015, även det en läkemedelskandidat mot cancer. Där räknar ledningen med de första kliniska studierna om cirka två år.

Under hösten har Alligator ökat personalstyrkan något till ett 30-tal anställda. Bland bolagets storägare finns Sunstone Capital, Investors dotterbolag Duba samt Johnson & Johnson, som i höstas gick in som sjuprocentig delägare.

Erik Olausson

Alligator Biosciences medicinska chef Per Norlén har klivit upp som ny vd i Lundabolaget. Med höstens miljardavtal med Johnson & […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen