lördag 4 maj 2024

inloggad som

PowUnity landar startkapital och lämnar Skåne

Uppstartsbolaget PowUnity från Lund har dragit in nära 40.000 dollar i en crowdfunding-kampanj. Det innebär att produktionen av bolagets skidlarm startar omedelbart – i Österrike.

En majoritet av de sålda larmen går till USA, främst till privatpersoner men bland köparna finns även sporthandlare, uppger bolagets medgrundare Stefan Sinnegger.

PowUnity är sprunget ur ett projekt vid masterprogrammet för entreprenörskap vid Lunds universitet. I januari inleder grundarna en kapitalresning för att ta in 500.ooo euro.

stefan_sinnegger– Hårdvaran är bra, men vi vill lägga till några egenskaper i mjukvaran och sätta upp våra distributionskanaler. I slutet av nästa år räknar vi med att lansera nya, men liknande produkter som adresseras till andra kunder, säger Sinnegger. 

Neverlose är en enhet med en inbyggd accelerometer som fästs på skidor. Tappar man en skida i lössnö ger den ifrån sig ett larm på 100 decibel, vilket gör den lätt att hitta. Bakom uppfinningen står en friåkartrio som studerade tillsammans i Lund; Stefan Sinnegger och Christian Strassl från Österrike och Grega Gostingcar från Slovenien. Numera drivs bolaget från Österrike där teamet bosatt sig och värvat Staffanstorpsättlingen Johan Carlberg.

Produktionen har förlagts till Österrike.

Jennie Lorentsson

Uppstartsbolaget PowUnity från Lund har dragit in nära 40.000 dollar i en crowdfunding-kampanj. Det innebär att produktionen av bolagets skidlarm […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.