fredag 10 maj 2024

inloggad som

Stororder till Svep – som byter vd

Efter en stororder under hösten värd 3-4 miljoner kronor siktar kontraktsutvecklingsbolaget Svep på att öka omsättningen med närmare 30 procent till 41 miljoner kronor under 2015. Till årsskiftet tar medgrundaren Bo Nyman över vd-posten.

Bo Nyman har ett långt förflutet på Svep och var med och startade om verksamheten 2003 tillsammans med nuvarande vd:n Lars Gustavsson, som går i pension. Bolaget är personalägt och sysselsätter i dag 46 anställda.

Svep har historiskt jobbat mycket för Ericsson-sfären och Sony Mobile finns kvar som en mindre kund. Men i dag står brittiska Tunstall Healthcare, med svenskt huvudkontor i Malmö, för närmare en tredjedel av omsättningen.

Under hösten har bolaget dock fått ett utvecklingsuppdrag värt 3-4 miljoner kronor för att ta fram en uppkopplad produkt inom industrin åt en helt ny kund, uppger Bo Nyman.

Bo Nyman– Det handlar om ett stort svenskt verkstadsbolag som vi kommit in på, säger han utan att vilja precisera närmare.

2014 omsatte Svep 32 miljoner kronor med 1,5 miljoner i rörelseresultat. Bolaget är sedan ett år tillbaka delägare i Swemake, inriktat på tjänster inom logistik och produktion av elektronikprodukter. Swemake sysselsätter två personer men köper in utvecklingstjänster från Svep. Verksamheten kommer bara omsätta några enstaka miljoner i år men 2016 ska affärerna börja ta fart, uppger Bo Nyman.

Erik Olausson

Efter en stororder under hösten värd 3-4 miljoner kronor siktar kontraktsutvecklingsbolaget Svep på att öka omsättningen med närmare 30 procent […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen