torsdag 2 maj 2024

inloggad som

WeCloud plockar norska Evry som kund

Malmöbolaget WeCloud plockar en av sina största kunder hittills i norska IT-koncernen Evry. Avtalet sträcker sig tre år fram i tiden och omfattar 2,5 miljoner norska kronor. Samtidigt satsar bolaget internationellt.

Rikard_Zetterberg– Det är en kvalitetsstämpel för oss att få Evry Norge som kund. Vi hoppas att det ska öppna för fler kunder på den norska marknaden, säger vd och medgrundare Rikard Zetterberg till Rapidus.

WeCloud utvecklar molnbaserade spam- och virusfilter för e-post. Bolaget distribuerar även amerikanska Zscalers och Webroots molnbaserade säkerhetstjänster som skyddar mot virus på webben. Bland kunderna syns Viking Line, Ängelholms kommun, Pågen och Skånemejerier.

Det senaste året har WeCloud satsat internationellt. Startskottet gick 2014 då de övertog ett hundratal internationella kunder i varierande storlek från Zscaler i utbyte mot licenser av sitt egenutvecklade e-postskydd. Sedan dess har 50 nya globala kunder tillkommit, bland andra franska banken MGI Courtier och United Nations Federal Credit Union.

– Vi försöker bredda vårt distributionsnät i andra delar av världen än Sverige och letar nya återförsäljare, säger Rikard Zetterberg till Rapidus.

Han och Karl Andersson grundade WeCloud 2010, båda har tidigare arbetat på säkerhetsföretaget Softscan, som köptes upp av amerikanska Symantec 2009. Under bolagets pågående räkenskapsår, som slutar i maj, räknar de med att omsätta 30 miljoner kronor, en ökning med fem miljoner från föregående år.

Majoriteten av WeClouds 20 anställda finns vid Malmökontoret, samt ett fåtal vid Stockholmskontoret. Bolaget ägs av Rikard Zetterberg och Karl Andersson tillsammans med personal. I början av året köpte WeCloud upp den danska konkurrenten Simitu med tre anställda.

Emily Binks

Malmöbolaget WeCloud plockar en av sina största kunder hittills i norska IT-koncernen Evry. Avtalet sträcker sig tre år fram i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.