torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Nya värvningar på Awapatent och Dlaboratory

Patentbyrån Awapatent värvar två nya chefer. Vid Göteborgskontoret blir Stefan Hultman affärsområdeschef för bolagets verksamhet i västra Sverige. Marie-Louise Lindblom tillträder som chef för förnyelser av patent och varumärken vid huvudkontoret i Malmö. Lindblom kommer senast ifrån e-learningbolaget TicTac Interactive, och har även chefserfarenhet från CSC, WM-data och Logica, nuvarande CGI. Awapatent sysselsätter drygt 300 personer, varav 90 i Malmö. Omsättningen för 2015 beräknas landa på knappt 600 miljoner kronor, en ökning från fjorårets 548 miljoner kronor.

Fredrik Akke tar över vd-rollen på Ideonbolaget Dlaboratory från Magnus Akke, som i stället ska fokusera på teknikutvecklingen. Bolaget grundades 2010 av Magnus Akke, Fredrik Akke och Lars Wollung och utvecklar mjukvara för att förutse och undvika strömavbrott. I oktober tog bolaget in tre miljoner kronor från bland annat Almi Invest för att färdigställa ett reläskydd utvecklat tillsammans med Kraftringen och Öresundskraft. I samband med vd-bytet går Per Heander från Almi Invest in som ny styrelseledamot. Dlaboratory har fem anställda med en beräknad omsättning på fyra miljoner kronor under 2015.

Rapidus

Patentbyrån Awapatent värvar två nya chefer. Vid Göteborgskontoret blir Stefan Hultman affärsområdeschef för bolagets verksamhet i västra Sverige. Marie-Louise Lindblom […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.