måndag 13 maj 2024

inloggad som

Lundainkubator startar accelerator-program för e-hälsobolag

Lund Life Science Incubator har ett uttalat mål att öka inslaget av e-hälsobolag i inkubatorn, som i dag domineras helt av företag inom läkemedels- och medicinteknikutveckling. Ett nytt acceleratorprogram ska bättra på statistiken.

Under våren ska upp till tio uppstartsbolag inom e-hälsa få gratis plats och intensiv coachning i inkubatorn under tre månader.

Ebba_sly_F†hraeus– Målet är att de antingen ska komma fram till att idén inte funkade eller att de är så mogna att de kan flytta in på riktigt och bli inkubatorbolag, säger Lunds Life Science Incubators vd Ebba Fåhraeus.

Arbetet sker tillsammans med Lundabolaget Healthy Habits, som redan under hösten arrangerade ett liknande acceleratorprogram i mindre skala med Vinnova som delfinansiär.

Lund Life Science Incubator hyser i dag 25 bolag med sammanlagt cirka 150 anställda. Utöver e-hälsa har inkubatorn en långsiktig plan att öka inslagen av nanoteknik bland inkubatorbolagen.

– Det arbetar vi kontinuerligt med, men jag har inget konkret att presentera än, säger Ebba Fåhraeus.

Erik Olausson

Lund Life Science Incubator har ett uttalat mål att öka inslaget av e-hälsobolag i inkubatorn, som i dag domineras helt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen