torsdag 25 april 2024

inloggad som

Hilding Anders-veteran miljonsatsar på miljöteknik i Lund

Hilding Anders tidigare vd Bengt Adolfsson går in som ny delägare i miljöteknikbolaget Watersprint i Lund. Bengt Adolfsson uppger för Rapidus att investeringen ligger på mellan fyra och fem miljoner kronor.

Efter emissionen får BGA Invest cirka 15 procent av bolaget och enligt Adolfsson kan det bli fler satsningar längre fram.

– Det här är bara en första investering, vi får se om det behövs mer kapital i framtiden, säger han till Rapidus.

Watersprint i Lund utvecklar ett system där vatten renas med en kombination av LED-genererat UV-ljus och nanoteknik. Bolagets svenska försäljning kom i gång tidigare i år, och med kapitaltillskottet planerar ledningen en internationell satsning.

Anders Ruland– Vi fokuserar på försäljning inför en internationell lansering i Tyskland och Danmark, det är de länderna vi fokuserar på till en början, men vi ska satsa på hela Europa, säger vd Anders Ruland till Rapidus.

I somras plockade bolaget en svensk kommun som kund. Anders Ruland vill inte uppge vilken, men säger att bolagets vattenreningssystem är levererat och installerat hos kunden. Watersprint har fem anställda och planerar ta in ytterligare tre som ska syssla med försäljning.Utöver BGA Invest är privatpersoner samt PQ Partners delägare, men lejonparten ägs av de ursprungliga grundarna Kenneth M Persson och Ola Hansson.

BGA Invest är sedan tidigare storägare i LTH-avknoppningen Acconeer och Helsingborgsbolaget Smart Refill.

Emily Binks

Hilding Anders tidigare vd Bengt Adolfsson går in som ny delägare i miljöteknikbolaget Watersprint i Lund. Bengt Adolfsson uppger för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.