torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Fem snabba till Mats Lindoff, ordförande för Ideons nya marknadsföringsbolag…

… där Wihlborgs, Medicon Village, Briggen och Vasakronan blir ägare. Det nybildade bolaget tar efter långa diskussioner över namnet Ideon AB och rättigheterna till Ideons varumärke.

Vad är tanken bakom nybildade Ideon AB?

???????????????????

– Det här är början på en tänkt omstöpning. Vi ska bygga varumärket Ideon så att nordöstra Lund blir en innovationsmagnet, såväl för små och medelstora bolag som forskningsavknoppningar och jättar som Bosch. Det finns exempelvis diskussioner om att agera som gemensam ingång för olika internationella delegationer på besök.

Hur stor organisation ska det här bli?

– Vi håller just nu på att rekrytera en verksamhetsansvarig och planen är att vara 2-3 personer. Men vi ska också använda oss av kommunikationsmedarbetare på de olika fastighetsbolagen.

Vem står för fiolerna?

– Till en början sätter de fyra fastighetsbolagen tre miljoner per år under tre års tid. Vi kommer även söka stöd från offentliga källor för att växla upp detta. Däremot tror jag inte Region Skåne eller Lunds kommun kommer vilja vara delägare.

Vad händer med det nuvarande bolaget Ideon AB, där Charlotta Falvin är ordförande?

– Det kommer finnas kvar och precis som i dag ha hand om inkubatorerna och Ideon Open. Namnet kommer dock att ändras.

Du är mest känd som tidigare teknikchef på dåvarande Sony Ericsson. Vad gör du i dag?

– Jag sitter i styrelsen för bland annat Precise Biometrics och Enea. Jag har också investerat i några bolag, bland annat Combain i Lund.

Erik Olausson

… där Wihlborgs, Medicon Village, Briggen och Vasakronan blir ägare. Det nybildade bolaget tar efter långa diskussioner över namnet Ideon […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad