lördag 20 april 2024

inloggad som

Rekordår för Pyramid – expanderar till Finland

Helsingborgsbaserade Pyramid ser ut att öka byråintäkten med 20-25 procent under året till över 50 miljoner kronor. I somras anställdes första personen vid byråns Stockholmskontor och nu är bolaget på väg att skaffa sin första adress utanför Sverige med en etablering i Helsingfors.

Tillsammans med systerbyrån Petra, inriktad på webb- och mobilutveckling, sysselsätter Pyramid i dag 53 personer. I juli startade ledningen även varumärkesbyrån Graal, som i dagsläget sysselsätter en person med ytterligare en på väg in.

Verksamheten är nästen helt centrerad till Helsingborg men sedan ett år tillbaka har Pyramid en lokal i Stockholm och i somras värvades Mats Rönne, med ett förflutet som varumärkeschef på Ericsson och Electrolux, som första man på plats. Nu har turen kommit till Helsingfors, där bolaget börjat med att hyra ett kontor.

Ulf Vanselius– Vi har en handfull finska kunder, eller kunder som har finska moderbolag, och var femte större kundförfrågan vi fått på sistone har kommit från ett finskt bolag, säger Pyramids vd och huvudägare Ulf Vanselius till Rapidus.

Bland de existerande finska kunderna nämner han Ruukki Construction, en del av stålproducenten SSAB, och IT-bolaget Enfo i Helsingfors.

I september drog Pyramid igång en ny årlig undersökning av de större svenska bolagens marknadssatsningar. Drygt 280 chefer på företag med en omsättning över 10 miljoner kronor svarade på enkäten och av dem räknar 40 procent med att öka sin marknadsföringsbudget nästa år. Bara 13 procent tror att den kommer minska.

Delar av den aptiten kommer Pyramid och Petra själva till del, Ulf Vanselius räknar med att öka den sammanlagda byråintäkten med 20-25 procent från 2014, då den slutade på 42,5 miljoner.

– Resultatet ser också ut att bli det bästa vi någonsin gjort, med nära ett tvåsiffrigt miljonbelopp på sista raden, säger han.

Pyramid är helt inriktat på kommunikation mellan företag. Bland de större skånska kunderna finns Duni, Höganäs och Alfa Laval.

Erik Olausson

Helsingborgsbaserade Pyramid ser ut att öka byråintäkten med 20-25 procent under året till över 50 miljoner kronor. I somras anställdes […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar. 


  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.

  • Bordet dukat för servettkungen

    Dunis vd Robert Dackeskog summerar fjolåret med ett all time high för Malmöbolagets operativa resultat. Nu hoppas han att vi fortsätter äta på restaurang.

  • Skånska bjässar shoppar bolag

    Servettbolaget Duni blir majoritetsägare i tyska Relevo och e-handelsjätten BHG fortsätter att konsolidera marknaden.

  • Thule och Duni åt skilda håll

    Både Thule och Duni föreslog höjd utdelning i rapporterna i fredags, men aktierna gick åt olika håll.

  • Starkt Cellavision i dagens rapportflod

    Säsongen för börsbolagens rapportering för årets tredje kvartal är här. Bland dagens rapporter finns Cellavision, Midway Holding, Alfa Laval, Swedencare och Sparbanken Skåne.

  • Pressat Heimstaden i dagens rapportflod

    Säsongen för börsbolagens rapportering för årets tredje kvartal är här. Idag kom bland andra Heimstaden, Wihlborgs, Duni, Inwido och Beijer Ref.

  • ”Vi vill bara över 30 procent”

    Att köpa hela Duni är inte aktuellt, men vi vill ha mer än 30 procent, säger Mellby Gårds vd Johan Andersson.

  • Rapportflod vecka 29

    Förra veckan var den verkligt intensiva rapportveckan när de större skånska börsbolagen redovisade sina andra kvartal. Alfa LavalVärmeväxlarjätten Alfa Laval […]

  • Rapportflod

    På fredagen den 14 juli släppte ett flertal av Skånes större börsbolag sina rapporter för andra kvartalet. Rökaren i krysset stod Jenny Sjödahl för, vd på Ependion, tidigare Beijer Electronics.

  • Pyramid slukas

    Kommunikationsbyrån Pyramid slukas av Nordic Morning, som i sin tur ägs av byråjätten H&H Group. Ny byråchef för ursprungliga Pyramid […]