torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Extra: Sam Aston startar nytt konsultbolag med Additude

Rekryterings- och teknikkonsultbolaget Additude Öresund siktar på att dubbla personalstyrkan under året till närmare 70 anställda. Ett steg på vägen är ett nybildat dotterbolag med IT-profilen Sam Aston som vd och delägare.

Dotterbolaget Additude Exellence inriktas på att hyra ut specialistkompetens inom IT-utveckling. Sam Aston nämner uppkopplade prylar och molnteknik som exempel på fokusområden.

Sam Aston– Vi kommer inte bara hyra ut resurser utan specialister som kan vara huvudansvarig för exempelvis strategin när allt fler branscher digitaliseras, säger han till Rapidus.

Sam Aston vill inte precisera hur stort det nya bolaget blir initialt men säger att ledningen redan har intressenter på gång för anställning. Han har själv ett förflutet från ledande befattningar på Apptus, Epsilon och norska Evrys skånska dotterbolag men kommer närmast från globala rekryteringsbolaget Amrop.

Sedan förra hösten sitter Sam Aston även i styrelsen för Additude Öresund. Bolaget är inriktat på rekrytering och teknikkonsulttjänster inom IT, telekom, energi och tillverkningsindustri. Bland kunderna finns Verisure, Perstorp och E.ons kärnkraftsdivision i Oskarshamn. Omsättningen ökade med 50 procent förra året till 41 miljoner kronor. Prognosen för i år pekar mot 60 miljoner i omsättning.

Additude Öresund ägs av de fyra grundarna, som förutom vd Peter Johansson är Jim Roslund, Jan Karlsson och Jonas Sjödahl, alla operativa i företaget.

Erik Olausson

Rekryterings- och teknikkonsultbolaget Additude Öresund siktar på att dubbla personalstyrkan under året till närmare 70 anställda. Ett steg på vägen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]