tisdag 16 april 2024

inloggad som

Fondbolag öppnar Malmökontor

Sedan delar av verksamheten såldes till norska Pareto 2011 har familjeägda Öhman inte haft någon adress i Skåne. Nu öppnar bolaget kontor i Malmö, inriktat på kapitalförvaltning.

Satsningen leds av Ulf Andersson, som har ett förflutet från SEB men närmast kommer från Handelsbankens Luxemburgkontor. Initialt blir han enda man på plats, understödd av Öhmans personal i Stockholm och Göteborg.

Lars Bjerrek– Vi kommer inrikta oss på kapitalförvaltning åt allt från kommuner, företag och stiftelser till entreprenörer som lyckats skapa sig en förmögenhet. Det är tuff konkurrens med storbankerna men vi räknar med att det finns utrymme för en nischad aktör som oss, säger Lars Bjerrek från Öhmans ledningsgrupp.

Öhman sysselsätter idag ett 80-tal anställda inom kapital- och fondförvaltning. I augusti presenterade bolaget planerna på att köpa norska DNB:s motsvarande verksamhet i Sverige. Med förvärvet dubbleras Öhmans förvaltade kapital till 80 miljarder kronor.

Erik Olausson

Sedan delar av verksamheten såldes till norska Pareto 2011 har familjeägda Öhman inte haft någon adress i Skåne. Nu öppnar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.