söndag 5 maj 2024

inloggad som

Blackberrys Göteborgsverksamhet lever vidare efter stängning

|  , , , , ,
|  

I maj stängde Blackberry ner hela sin svenska utvecklingsgren, centrerad till Malmö. Men i Göteborg lever verksamheten vidare genom en avknoppning, grundad av samtliga medarbetare som fick sluta i våras. Första kunden är Malmöbolaget Modcam.

Intunio består av de nio utvecklare och designer som utgjorde Blackberrys Göteborgskontor. Liksom på Blackberry och den föregående TAT-tiden ligger fokus på användargränssnitt för mobiler, men också på andra uppkopplade prylar. Inledningsvis utför man konsultuppdrag åt andra, bland andra teknikbolaget Modcam i Malmö, men i de strategiska planerna ingår att utveckla egna produkter.

Jonas_thalin– Inom vårt område ser vi att kunderna har återkommande och liknande problem, kan vi bygga moduler och byggstenar för kundernas egen gränssnittsutveckling och design skulle det förenkla deras produktutveckling. Målet är att presentera en färdig produkt under 2016. säger Intunios vd Jonas Thalin till Rapidus.

Med sig från Blackberry tar Intunio förutom personal också ett nätverk i Skåne, där Blackberry bland annat gett upphov till avknoppningsbolagen Topp och Block Zero.

– Vi för diskussioner med Topp och Block Zero. Vi gör inget konkret tillsammans i dagsläget men vi pratar med varandra om möjliga samarbeten, säger Jonas Thalin till Rapidus.

Jennie Lorentsson

I maj stängde Blackberry ner hela sin svenska utvecklingsgren, centrerad till Malmö. Men i Göteborg lever verksamheten vidare genom en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.