torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Var åttonde har redan nytt jobb efter Sony Mobile…

|  , ,
|  

Hittills har runt 400 tidigare Sony-anställda fått lämna bolaget i det pågående sparprogrammet. Minst en åttondel har redan nytt jobb och trots telekombolagens storvarsel har antalet arbetslösa ingenjörer i Skåne till och med sjunkit något det senaste året, visar Rapidus djupdykning i arbetsmarknadsstatistiken.

Sedan de första uppsägningarna trädde i kraft i början av juli har knappt 360 tidigare Sony Mobile-anställda sökt hjälp hos Trygghetsrådet för att hitta ny sysselsättning. I dag har 47 fått nytt jobb den vägen, medan ytterligare en handfull startat eget, enligt färska siffror som Rapidus tagit del av. Alla utom en är kvar i regionen, men hälften har numera arbete i Malmö.

Bo_Altinius– Den stora uppsägningsrundan har varit nu, men ett par hundra uppsagda är fortfarande kvar på Sony Mobile. De sista lämnar bolaget omkring årsskiftet, säger Trygghetsrådets regionchef Bo Altinius till Rapidus.

De Ericssonanställda som blev av med jobbet då modemutvecklingen lades ner förra hösten har haft mer tid på sig att komma vidare i karriären, men även här lämnade många bolaget först under våren. Av de 162 som vänt sig till Trygghetsrådet har drygt hälften hittills fått nytt jobb.  Av dem är alla utom några enstaka kvar i regionen.

Erik Olausson

Hittills har runt 400 tidigare Sony-anställda fått lämna bolaget i det pågående sparprogrammet. Minst en åttondel har redan nytt jobb […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad