söndag 12 maj 2024

inloggad som

TFS Nordenchef tar klubban i Red Glead Discovery

Jan Hellqvist, Nordenchef på kontraktsforskningsbolaget Trial Form Support, kliver in som ordförande i Red Glead Discovery på Medicon Village.

Även Red Glead Discovery är inriktat på kontraktsforskning, men i tidiga, prekliniska faser av läkemedelsutveckling. Bolaget bildades 2011 av tidigare Astra Zeneca-anställda och har i dag 15 anställda.

Martina Kvist Reimer– Vi har inget samarbete med TFS, som arbetar i senare faser. Men vi ville ha en person med marknadserfarenhet från branschen och som haft betydelse för bolagets tillväxt, säger Red Glead Discoverys vice vd Martina Kvist Reimer till Rapidus.

Inte minst genom en rad förvärv i Europa och USA har TFS växt till 670 anställda världen över, en siffra som företagsledningen siktar på att fyrfaldiga inom de närmaste 5-7 åren. Bolaget får under hösten en ny majoritetsägare, då grundaren Daniel Spasic säljer 60 procent av aktierna till börsnoterade Ratos.

Red Glead Discovery närapå dubblade omsättningen under 2014 till 6,8 miljoner kronor. I år spräcker bolaget 10-miljonersvallen uppger Martina Kvist Reimer. Intäkterna kommer nästan helt och hållet från kontraktsforskningen, men Red Glead driver även tre egna projekt inom läkemedelsutveckling där ett är finansierat av Vinnova. Övriga två projekt sker i samarbete med Lunds universitet respektive Lundabolaget Saromics Biostructures.

Erik Olausson

Jan Hellqvist, Nordenchef på kontraktsforskningsbolaget Trial Form Support, kliver in som ordförande i Red Glead Discovery på Medicon Village. Även […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen