torsdag 2 maj 2024

inloggad som

IT-konsultbolag knoppar av spelutveckling

Skånska EC Solutions har startat ett nytt dotterbolag inom spelutveckling. Nybildade Odd Comet Games är tänkt att bidra till IT-konsultbolagets återhämtning efter Sony Mobiles varsel i våras, då en fjärdedel av EC Solutions konsultstyrka blev av med uppdragen.

Oscar Lindahl– Vi tror att det här kan ge oss ett extra ben att stå på som inte innebär en ständig jakt på debiterbara timmar med ett pressat arvode, säger vd Oscar Lindahl.

EC Solutions har kontor i Helsingborg och på Ideon i Lund och sysslar med konsultverksamhet inom främst inbyggda system och Internet of Things. Bland kunderna syns Mobill, Assa Abloy, Tetra Pak och Neat Electronics. Sony Mobile var en av EC Solutions största kunder innan vårens nedskärningar, då fem konsulter blev av med uppdragen. I dag har bolaget 15 anställda och hoppas på att anställa mellan fem och tio personer i år. I fjol omsatte EC Solutions 14 miljoner kronor med ett rörelseresultat på runt en kvarts miljon.

Avknoppningen Odd Comet Games har utvecklats under ett halvårs tid och två av EC Solutions konsulter arbetar sedan början av september enbart med spelbolaget. En av dessa är Jonathan Stahl, som tidigare arbetat som konsult på Zaplox och Blackberry, samt även utvecklat egna spelet Blue Saga.

Idén bakom Castle Chaos, som är Odd Comet Games första spel, är att utveckla ett enkelt spel där användaren får rösta på vilka features som ska läggas till. Än så länge kan spelet enbart spelas på dator, versioner för Xbox och AppleTV kan tillkomma.

Emily Binks

Skånska EC Solutions har startat ett nytt dotterbolag inom spelutveckling. Nybildade Odd Comet Games är tänkt att bidra till IT-konsultbolagets […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.