torsdag 18 april 2024

inloggad som

Förvärv öppnar ny marknad för TicTac Interactive

Genom uppköpet av Växjöbaserade Edcore i början av sommaren har Malmöbolaget TicTac Interactive växt till 24 anställda. Med förvärvet blir teknikinformation ett nytt fokus för TicTac, som har Dan Olofssons bolag Danir i ägarlistan.

Caroline Palmqvist– Vi hoppas att vi kan ta ett nytt grepp på marknaden genom att integrera e-learning och teknikinformation på ett sätt som inte tidigare har gjorts, säger TicTacs vd Carolina Palmqvist till Rapidus.

Hon vill dock inte berätta vad TicTac betalade. Edcore bestod av fyra personer som tidigare arbetade för utbildningsföretaget Nordic Business Institute, som i sin tur tog över personal då Citec Information AB avvecklade sitt Växjökontor år 2012. I dagsläget arbetar Edcorepersonalen hemifrån, men Carolina Palmqvist är öppen för att dra igång ett TicTac-kontor i Växjö, om behovet uppstår.

TicTac har hittills främst varit inriktat på e-learning, men den marknaden är mycket liten i jämförelse med marknaden för teknisk information. Enligt Carolina Palmqvist har teknikmognaden nu gjort att kunderna är redo för att föra samman dessa två ämnesområden.

TicTac omsatte förra året 22,5 miljoner kronor med en vinst på en miljon. Carolina Palmqvist och hennes syster Petronella Ericson är huvudägare. Övriga styrelsen äger tillsammans 15 procent av bolaget och Danir, som gick in som delägare år 2013, äger 10 procent. På kundlistan finns bland annat Trelleborg, Ecophon och Malmö FF.

Anders Frick

Genom uppköpet av Växjöbaserade Edcore i början av sommaren har Malmöbolaget TicTac Interactive växt till 24 anställda. Med förvärvet blir […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Miljonregn över skånska startups

  ,
  Almi Invest har säkrat 1,6 miljarder kronor till nya investeringar, ett glädjebesked för svenska entreprenörer. Nu kan Rapidus avslöja hur stor del av kakan som går till skånska bolag. 

 • Det offentliga räds inte NIS2

  I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

 • Sandberg donerar 100 Mkr

  Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning. 


 • ”Obegripligt att idrotten inte kedjar sig bredvid Greta Thunberg”

  Sportsligt går det sämre än på länge för svensk fotboll. Nu sinar dessutom tv-pengarna och nästa rättighetsavtal riskerar att bli en kalldusch för de allsvenska klubbarna.
  Sportjournalisten Olof Lundh efterlyser mer pengar från det offentliga och en långsiktig satsning på talangutveckling.

 • I år ska MFF fylla kassan

  Snart drar fotbollens högsta serier igång för året. Rapidus har tagit en titt på de ekonomiska förutsättningarna för skånska elitföreningarna. För MFF bör Europaspel ge mer pengar i år, även om det sportsliga resultatet blir likartat jämfört med tidigare år. Det säger MFF:s vd Niclas Carlnén.

 • Peabrapport vittnar om dyster byggmarknad

  Rapporterna från de skånska börsbolagen fortsätter att strömma in. I slutet av förra veckan kom rapporter från Peab, Trelleborg och Hansa Biopharma.

 • Näringslivets önskelista

  Elförsörjning, fred i Ukraina och en mer proaktiv innovationspolitik – det är några av de saker som det skånska näringslivet önskar sig för 2024.

 • Slutsurfat för Radinn

  Elsurfbolaget Radinn har ansökt om konkurs efter många års förluster. En lång rad namnkunniga investerare förlorar därmed sina insatser i bolaget.

 • Brakförlust för e-handlare i dagens rapportflod

  Börsbolagens rapporter för årets tredje kvartal strömmar in. Bland dagens rapporter finns BHG Group, Hansa Biopharma, Lindab, Trelleborg, Midsona och Mildef.

 • Malmö FF vinner sponsringsligan

  Att Malmö FF är Sveriges rikaste idrottsklubb är välkänt. Klubben har dessutom störst sponsorintäkter.

 • Rekordår för Danir

  Kraftig tillväxt och över 1 miljard kronor i vinst när Malmöbaserade Danir redovisar sitt bästa resultat hittills.

 • Hon drar in miljoner på digital utbildning 

  37 miljoner kronor i vinst förra året och en tillväxt på 26 procent hittills i år. Nu storsatsar Tictac Learn på den tyska marknaden.

 • Rapportflod vecka 29

  Förra veckan var den verkligt intensiva rapportveckan när de större skånska börsbolagen redovisade sina andra kvartal. Alfa LavalVärmeväxlarjätten Alfa Laval […]