fredag 29 mars 2024

inloggad som

Förvärv öppnar ny marknad för TicTac Interactive

Genom uppköpet av Växjöbaserade Edcore i början av sommaren har Malmöbolaget TicTac Interactive växt till 24 anställda. Med förvärvet blir teknikinformation ett nytt fokus för TicTac, som har Dan Olofssons bolag Danir i ägarlistan.

Caroline Palmqvist– Vi hoppas att vi kan ta ett nytt grepp på marknaden genom att integrera e-learning och teknikinformation på ett sätt som inte tidigare har gjorts, säger TicTacs vd Carolina Palmqvist till Rapidus.

Hon vill dock inte berätta vad TicTac betalade. Edcore bestod av fyra personer som tidigare arbetade för utbildningsföretaget Nordic Business Institute, som i sin tur tog över personal då Citec Information AB avvecklade sitt Växjökontor år 2012. I dagsläget arbetar Edcorepersonalen hemifrån, men Carolina Palmqvist är öppen för att dra igång ett TicTac-kontor i Växjö, om behovet uppstår.

TicTac har hittills främst varit inriktat på e-learning, men den marknaden är mycket liten i jämförelse med marknaden för teknisk information. Enligt Carolina Palmqvist har teknikmognaden nu gjort att kunderna är redo för att föra samman dessa två ämnesområden.

TicTac omsatte förra året 22,5 miljoner kronor med en vinst på en miljon. Carolina Palmqvist och hennes syster Petronella Ericson är huvudägare. Övriga styrelsen äger tillsammans 15 procent av bolaget och Danir, som gick in som delägare år 2013, äger 10 procent. På kundlistan finns bland annat Trelleborg, Ecophon och Malmö FF.

Anders Frick

Genom uppköpet av Växjöbaserade Edcore i början av sommaren har Malmöbolaget TicTac Interactive växt till 24 anställda. Med förvärvet blir […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]


  • I år ska MFF fylla kassan

    Snart drar fotbollens högsta serier igång för året. Rapidus har tagit en titt på de ekonomiska förutsättningarna för skånska elitföreningarna. För MFF bör Europaspel ge mer pengar i år, även om det sportsliga resultatet blir likartat jämfört med tidigare år. Det säger MFF:s vd Niclas Carlnén.

  • Peabrapport vittnar om dyster byggmarknad

    Rapporterna från de skånska börsbolagen fortsätter att strömma in. I slutet av förra veckan kom rapporter från Peab, Trelleborg och Hansa Biopharma.

  • Näringslivets önskelista

    Elförsörjning, fred i Ukraina och en mer proaktiv innovationspolitik – det är några av de saker som det skånska näringslivet önskar sig för 2024.

  • Slutsurfat för Radinn

    Elsurfbolaget Radinn har ansökt om konkurs efter många års förluster. En lång rad namnkunniga investerare förlorar därmed sina insatser i bolaget.

  • Brakförlust för e-handlare i dagens rapportflod

    Börsbolagens rapporter för årets tredje kvartal strömmar in. Bland dagens rapporter finns BHG Group, Hansa Biopharma, Lindab, Trelleborg, Midsona och Mildef.

  • Malmö FF vinner sponsringsligan

    Att Malmö FF är Sveriges rikaste idrottsklubb är välkänt. Klubben har dessutom störst sponsorintäkter.

  • Rekordår för Danir

    Kraftig tillväxt och över 1 miljard kronor i vinst när Malmöbaserade Danir redovisar sitt bästa resultat hittills.

  • Hon drar in miljoner på digital utbildning 

    37 miljoner kronor i vinst förra året och en tillväxt på 26 procent hittills i år. Nu storsatsar Tictac Learn på den tyska marknaden.

  • Rapportflod vecka 29

    Förra veckan var den verkligt intensiva rapportveckan när de större skånska börsbolagen redovisade sina andra kvartal. Alfa LavalVärmeväxlarjätten Alfa Laval […]

  • Peter Nilsson vill få upp värdet

    Polymerkoncernen Trelleborg har ömsat skinn en andra gång under Peter Nilssons snart 18-åriga ledning. Efter vårens försäljning av en tredjedel av omsättningen sitter han med sprängfylld kassa – och en i hans tycke undervärderad aktie. Rapidus åkte till Trelleborg för ett samtal.