söndag 5 maj 2024

inloggad som

Skånsk sms-tjänst ger Google ny funktion

Med hjälp av inkubatorn Venture Lab har två Lundastudenter fått en egenutvecklad sms-tjänst godkänd som tillägg i Google.

Sms-tjänsten är en så kallad addon till Google Drives kalkylark och gör det enklare för organisationer och mindre företag att skicka sms till medlemmar och kunder som redan finns inlagda i kundregistret.

marcus_zethraeus– Många studentorganisationer använder redan Google Drive, men den tjänsten är något begränsad, på det sättet kom idén till att utveckla sms-funktionen upp, berättar Marcus Zethraeus, en av grundarna, till Rapidus.

Tillsammans med kollegan Carl Bergman lade de under våren grunden till bolaget Cloudcom, som registrerades under sommaren. Duon har själv stått för kodning och försäljning. Cloudcom har nu ett antal lokala kunder, bland annat Solentro, Falsterbo Horse Show och studentorganisationer, samt ett tjugotal företag och organisationer runt om i världen som hittat Cloudcom via Google.

– Google är ganska restriktiva med vilka addons de godkänner, så det var inte lätt. Det är bara strax under 100 addons som lanserats – och vi är en av dem, det är riktigt coolt, säger Marcus Zethraeus.

Grundarna har själva stått för startkapitalet och kommer under hösten att fortsatta utveckla bolaget parallellt med studierna vid Lunds universitet.

Jennie Lorentsson

Med hjälp av inkubatorn Venture Lab har två Lundastudenter fått en egenutvecklad sms-tjänst godkänd som tillägg i Google. Sms-tjänsten är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.