tisdag 5 december 2023

inloggad som

Nya värvningar på Höganäs, Bysted och Lunicore

Industrikoncernen Höganäs rekryterar Ann-Sofie Räftegård från Ikea till tjänsten som bolagets HR-direktör. Räftegård har de fem senaste åren bland annat arbetat som ställföreträdande personalchef för Ikea of Sweden. Innan Räftegård kom till Ikea jobbade hon för Mercedes-Benz och kemikoncernen Perstorp.

Malmöbaserade Bysted suger upp tvåmannabyrån Yours Sincerely i Lund, med art director Gabriella Ünal och strategen Maria Lindfors. Därmed blir Bysted tio fast anställda, med ytterligare en person på väg in. Liksom den tidigare Malmöbyrån Hilanders är Bysted en del av börsnoterade Intellecta-koncernen. Bysteds största kunder är Alfa Laval och Tetra Pak.

Studentkonsultbolaget Lunicore, ägt av LU Innovation System, har fått Anna Horvath som ny vd. Hon är student på civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi och tidigare försäljningschef för Lunicore. Vd-uppdraget är tidsbegränsat till 18 månader. Ett 60-tal studenter arbetar i dag som deltidskonsulter för Lunicore och Anna Horvath räknar med att omsätta strax över fyra miljoner kronor i år.

Rapidus

Industrikoncernen Höganäs rekryterar Ann-Sofie Räftegård från Ikea till tjänsten som bolagets HR-direktör. Räftegård har de fem senaste åren bland annat […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.