torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Nya värvningar på Höganäs, Bysted och Lunicore

Industrikoncernen Höganäs rekryterar Ann-Sofie Räftegård från Ikea till tjänsten som bolagets HR-direktör. Räftegård har de fem senaste åren bland annat arbetat som ställföreträdande personalchef för Ikea of Sweden. Innan Räftegård kom till Ikea jobbade hon för Mercedes-Benz och kemikoncernen Perstorp.

Malmöbaserade Bysted suger upp tvåmannabyrån Yours Sincerely i Lund, med art director Gabriella Ünal och strategen Maria Lindfors. Därmed blir Bysted tio fast anställda, med ytterligare en person på väg in. Liksom den tidigare Malmöbyrån Hilanders är Bysted en del av börsnoterade Intellecta-koncernen. Bysteds största kunder är Alfa Laval och Tetra Pak.

Studentkonsultbolaget Lunicore, ägt av LU Innovation System, har fått Anna Horvath som ny vd. Hon är student på civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi och tidigare försäljningschef för Lunicore. Vd-uppdraget är tidsbegränsat till 18 månader. Ett 60-tal studenter arbetar i dag som deltidskonsulter för Lunicore och Anna Horvath räknar med att omsätta strax över fyra miljoner kronor i år.

Rapidus

Industrikoncernen Höganäs rekryterar Ann-Sofie Räftegård från Ikea till tjänsten som bolagets HR-direktör. Räftegård har de fem senaste åren bland annat […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.