lördag 4 maj 2024

inloggad som

Nya värvningar på Menmo och Readsoft

Lars Widmark tar över rollen som vd i Malmöbolaget Menmo från Magnus Wide. Båda två är grundare och delägare i bolaget. Lars Widmark lämnar tjänsten som teknik- och forskningschef på Mobenga, ett tidigare portföljbolag till Menmo, som 2011 såldes till brittiska Playtech. Verksamheten i Menmo består både av utveckling av egna produkter och investeringar i existerande bolag. I dag har företaget 14 anställda och engagemang i över 30 bolag.

Carl Mergele är ny styrelseordförande i mjukvarubolaget Readsoft i Helsingborg. Han är chef för ägaren Lexmarks mjukvaruförsäljning utanför USA. Carl Mergele tar över posten från Scott Coons, som lämnar Lexmark i samband med Lexmarks köp av Nasdaq-noterade Kofax för runt en miljard dollar. Liksom förra årets förvärv av Readsoft är köpet av Kofax ett led i skrivartillverkaren Lexmarks satsning på mjukvara. ReadSoft sysselsätter cirka 650 anställda i 17 länder, varav 60 i Helsingborg och 130 i Kista.

Lars Widmark tar över rollen som vd i Malmöbolaget Menmo från Magnus Wide. Båda två är grundare och delägare i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.