söndag 25 februari 2024

inloggad som

Nya värvningar på Menmo och Readsoft

Lars Widmark tar över rollen som vd i Malmöbolaget Menmo från Magnus Wide. Båda två är grundare och delägare i bolaget. Lars Widmark lämnar tjänsten som teknik- och forskningschef på Mobenga, ett tidigare portföljbolag till Menmo, som 2011 såldes till brittiska Playtech. Verksamheten i Menmo består både av utveckling av egna produkter och investeringar i existerande bolag. I dag har företaget 14 anställda och engagemang i över 30 bolag.

Carl Mergele är ny styrelseordförande i mjukvarubolaget Readsoft i Helsingborg. Han är chef för ägaren Lexmarks mjukvaruförsäljning utanför USA. Carl Mergele tar över posten från Scott Coons, som lämnar Lexmark i samband med Lexmarks köp av Nasdaq-noterade Kofax för runt en miljard dollar. Liksom förra årets förvärv av Readsoft är köpet av Kofax ett led i skrivartillverkaren Lexmarks satsning på mjukvara. ReadSoft sysselsätter cirka 650 anställda i 17 länder, varav 60 i Helsingborg och 130 i Kista.

Lars Widmark tar över rollen som vd i Malmöbolaget Menmo från Magnus Wide. Båda två är grundare och delägare i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.