onsdag 24 april 2024

inloggad som

Fem snabba till Fredrik Bogren, företrädare för Bo Håkanssons dödsbo…

fredrik_bogren… som just sålt av samtliga aktier i ProstaLund, medicinteknikbolaget som Håkansson var med och satte på börsen. Parallellt gör ProstaLund en emission på 22 miljoner kronor, där närmare hälften är garanterade.

Innebär detta att dödsboet klipper banden helt med ProstaLund?

− Ja.

Varför sker det här just nu?

− Det känns väldigt bra att kunna kombinera försäljningen med en nyemission. Det innebär att vi lämnar efter oss ett bolag som är kapitaliserat och har en bra framtid framför sig.

En mindre del av aktierna köps av vd, ledning och styrelseledamöter i ProstaLund, resten säljs till ”utvalda investerare”. Vem handlar det om?

− Det var ett brett antal ägare, jag kan inte säga exakt vilka, men det var en handfull.

Tidigare i år minskade dödsboets bolag Farstorp Gård sin ägarandel i Hansa Medical från 42 till 27 procent. I Exini är Farstorp fortfarande största ägare. Vad är planen för de resterande innehaven?

− Det får tiden utvisa. Uppdraget vi haft nu är att sälja ProstaLund, de andra innehaven är det inget bestämt om. Vi får se över tid vad som ska göras med dem.

Kommer familjen Håkansson engagera sig i styrelsearbete för de bolag man fortsatt äger?

– Nej, Hans Medical hade stämma i går och familjen har inte tagit någon plats i den styrelsen.

Jennie Lorentsson

… som just sålt av samtliga aktier i ProstaLund, medicinteknikbolaget som Håkansson var med och satte på börsen. Parallellt gör […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.