tisdag 16 april 2024

inloggad som

Malmöbaserat e-handelsbolag expanderar snabbt

E-handelsbolaget Billmate har ökat sin omsättning med 25 procent varje månad hittills i år. I juni öppnar bolaget kontor i Göteborg, och i höst kan det bli aktuellt med en Stockholmsetablering.

Malmöbaserade Billmate sysslar med e-handel och erbjuder en ny form tjänst som flyttar e-handelsbolagets funktionalitet till fler områden. Kunden ska kunna betala direkt för en vara genom att klicka på en länk eller bild och därefter fylla i sin e-postadress och person- eller organisationsnummer, utan att gå genom en kassa.

Marknadsansvarig Patrick Swedén uppger att Billmate räknar med att öka omsättningen med cirka 120 procent i år, men vill inte nämna exakta siffror för 2014. Bland kunderna syns Skånemejerier, Malmö Redhawks och Hulténs i Staffanstorp.

PatrikSweden– Om ett år ser jag att Billmate finns i fler länder och att vi har växt till en av de starkare aktörerna på marknaden. Vi är innovativa som bolag och kommer förändra hur man ser på betalning, säger Patrick Swedén till Rapidus.

Billmate knoppades av från moderbolaget Invoice Finance 2013, idén var att fokusera på e-handel som ett komplement till fakturahantering som är Invoices huvudsysselsättning. Nuvarande vd för Invoice Finance och Billmate Johan Lindberg var drivande bakom starten av dotterbolaget.

Bolaget sysselsätter knappt 15 personer, inkluderat utvecklare från Lundabolaget Combain Mobile som är delägare tillsammans med huvudägaren Invoice Finance. Bland Invoice Finance ägare syns Hola Hög och Billmates styrelseordförande Fredrik Lindblad, som även är vd för BioActive Polymers.

Emily Binks

E-handelsbolaget Billmate har ökat sin omsättning med 25 procent varje månad hittills i år. I juni öppnar bolaget kontor i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.