lördag 27 april 2024

inloggad som

Alligator fyller på kassan

Alligator Bioscience tar in 18 miljoner kronor från tidigare ägare för fortsatt utveckling av bolagets antikroppsbaserade cancerpreparat, där de kliniska försöken just inletts. Totalt sedan årsskiftet har Alligator därmed stärkt kassan med 72 miljoner kronor.

I ägarlistan till Alligator finns bland andra Köpenhamnsbaserade Sunstone Capital och ett dotterbolag till börsnoterade Investor.

Peter Benson, styrelseordförande och representant för Sunstone Captial, är fåordig om emissionen, men bekräftar att pengarna ska användas till samma sak som tidigare emission i februari, då man tog in 54 miljoner kronor.

Peter Benson”Pengarna går till fortsatt klinisk och preklinisk utveckling av produktportföljen och bolaget har doserat de första patienterna nu”, skriver han i ett mejl till Rapidus.

Den nyligen inledda studien gäller antikroppspreparatet ADC 1013 som sprutas in i cancertumörer, där de startar en immunförsvarsreaktion som ska döda cellerna i modertumörer och eventuella metastaser. Testerna med ADC 1013 blir Alligator Biosciences första kliniska försök någonsin då bolaget 2012 avbröt utvecklingen av det då längst gångna projektet strax innan fas 1-studier.

Alligator Bioscience är ursprungligen en avknoppning från BioInvent och har i dag 26 anställda, varav merparten sitter på Medicon Village i Lund. Utöver Investor och Sunstone Capital finns bland andra Stena, Sydsvensk Entreprenörfond och fackförbundet Unionen i ägarlistan.

Alligators tidigare vd Sibylle Lenz lämnade bolaget i vintras och har tillfälligt ersatts av Cleas Eriksson. Styrelsen är i färd med att rekrytera en ny, permanent vd.

Jennie Lorentsson

Alligator Bioscience tar in 18 miljoner kronor från tidigare ägare för fortsatt utveckling av bolagets antikroppsbaserade cancerpreparat, där de kliniska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.