fredag 23 februari 2024

inloggad som

Bonnierägt e-learningbolag siktar på Sverige

Den Köpenhamnsbaserade tillväxtkometen Clio Online förväntas inom kort att skriva under deras största utlandsavtal hittills, om att leverera digitalt undervisningsmaterial till Saudiarabien. I mars köpte Bonnier in sig som majoritetsägare och Clio Online riktar nu blickarna mot Sverige för ytterligare expansion.

− Sverige är rätt att gå in i nästa gång och vi analyserar just nu möjligheterna, säger medgrundaren Janus Benn Sørensen till Rapidus.

Sedan starten 2007 har tillväxten i företaget varit snabb. Under det senaste räkenskapsåret steg omsättningen i företaget 59,5 miljoner danska kronor, en ökning med nästan 60 procent jämfört med året innan. Samtidigt steg resultatet steg från 10 till 18,7 miljoner danska kronor. Under 2015 förväntar sig Janus Benn Sørensen en 30-procentig tillväxt i såväl vinst som omsättning.

Idéen bakom Clio Online är ganska enkel, men har kommit att bli Danmarks största digitala undervisningsförlag: Det handlar helt enkelt om att erbjuda 100 % digitala läromedel, och företaget har utvecklat sina plattformar för ett ämne i taget. Ledningen består av grundarna Janus Benn Sørensen, Louise Herping Ellegaard och Lasse Guldsborg. Den första plattformen som skapades var Historiefaget.dk – och sedan dess har så många andra ämnen tillkommit att Clio Online nu är klara för utlandssatsningar. Det innebär också att en affärsmodell måste arbetas fram under 2015, när Clio Online börjar sälja licenser till utländska företag.

− Vi började utomlands i Saudiarabien mest av en slump. Men det krävdes att vi utvecklade portalen till att läsa från höger till vänster, säger Janus Benn Sørensen, som inte kommer stå inför samma problem när den svenska lösningen är klar.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Den Köpenhamnsbaserade tillväxtkometen Clio Online förväntas inom kort att skriva under deras största utlandsavtal hittills, om att leverera digitalt undervisningsmaterial […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.