söndag 12 maj 2024

inloggad som

IT-konsultbolag öppnar Malmökontor

Karlskronabaserade IT-konsultbolaget Contribe satsar i Skåne. Senast till sommaren ska bolaget vara etablerat i Malmö, där tillträdande vd:n Roger Gordin redan sitter.

Roger Gordin arbetar sedan tidigare på Contribe och tar om en månad över som vd för hela koncernen. Han hyr för tillfället in sig på kontorshotellet Media Evolution City i Malmö. Diskussioner pågår mellan bolaget och en handfull personer i Malmö som är tänkta att bli startskottet för Contribes Malmökontor.

Roger Gordin– Vi har en diskussion med en liten konstellation nu som vi kan komma igång med. Så fort vi är några stycken så öppnar vi upp ett kontor. Går det här i lås nu dröjer det bara ett par veckor till etablering, annars kan det dröja till efter sommaren, säger Roger Gordin till Rapidus.

Contribe sysslar med mjukvaruutveckling, webbutveckling samt testning av programvara. Bolaget startade 2008 och sysselsätter 35 personer varav 23 finns i Karlskrona och åtta i Växjökontoret som öppnades för drygt år sedan. Resterande finns i Göteborg och Stockholm. Innan året är slut siktar Contribe på att vara minst 40 medarbetare.

Hela koncernen omsätter 30 miljoner kronor. Bland kunderna syns Telenor, Ericsson, Försäkringskassan och motor-och teknikförlaget Albinsson & Sjöberg.

Fokus för Contribe i Malmö blir webben, däribland webbstrategi, webbanalys men även interaktionsdesign och e-handel kommer ingå, uppger Roger Gordin för Rapidus.

Emily Binks

Karlskronabaserade IT-konsultbolaget Contribe satsar i Skåne. Senast till sommaren ska bolaget vara etablerat i Malmö, där tillträdande vd:n Roger Gordin […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen