fredag 3 maj 2024

inloggad som

Aqilles biffar upp styrelsen med Inwido-chef

Styrelsen i investmentbolaget Aqilles Invest har fått förstärkning av Inwidos HR-chef Lena Wessner och Arne Bernroth, som blir ny ordförande. Båda valdes in under en extrastämma igår.

Arne Bernroth, tidigare regionchef för Nordea i södra Sverige, är redan ledmot i systerkoncernen Motala Verkstad Group. Lena Wessner är däremot en nyrekrytering för Aqilles-sfären. Hon jobbar till vardags som HR- och hållbarhetschef för Malmöbaserade fönstertillverkaren Inwido, som är börsnoterad sedan i höstas.

− Vi ville ha någon med erfarenhet av HR-frågor. I processen med att förvärva bolag är HR-frågorna oerhört viktiga för hur bra vi lyckas med att utse styrelse och för de här bolagen, säger Aqilles Invests vd Anders Holm till Rapidus.

I Aqilles Invests portfölj finns i dag skånska livsmedelsbolaget Ceres, konsultbolaget Qeep och bemanningsföretaget Joblink. Enligt preliminära siffror omsatte de totalt 172 miljoner kronor under 2014 med ett rörelseresultat på fem miljoner, uppger Anders Holm.

Sommaren 2014 delades den dåvarande Aqilles-koncernen upp i två delar. Under hösten bildades Motala Verkstad Group där Motala Train, AB Motala Verkstad och FM-Industri ingår. 2013 omsatte den samlade koncernen drygt 534 miljoner kronor.

Hanna Sigeman

Styrelsen i investmentbolaget Aqilles Invest har fått förstärkning av Inwidos HR-chef Lena Wessner och Arne Bernroth, som blir ny ordförande. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.