söndag 28 april 2024

inloggad som

… och riskerar tvångslikvidering av svenskt moderbolag

Sedan köpet av TAT i slutet av 2010 har Blackberrys svenska verksamhet och dotterbolaget i Malmö legat under moderbolaget Research in Motion Sweden AB. Nu riskerar företaget tvångslikvidation sedan årsredovisningen dröjt mer än ett år.

Årsredovisningen gäller perioden mars 2013 till februari 2014 och skulle egentligen ha skickats in till Bolagsverket senast i slutet av september. Blackberry-koncernen har redan dragit på sig 20.000 kronor i straffavgifter för den sena redovisningen och i januari passerades gränsen för när fördröjningen kan leda till tvångslikvidation av Research in Motion Sweden AB.

− Likvidationsförelägganden är inget som skickas ut per automatik, men vi har dem här på våra listor. Så det kan bli när som helst som vi skickar ut det, säger Britt-Inger Mangnusson på Bolagsverkets avdelning för likvidationsärenden.

Även tidigare år har Blackberry dröjt länge med de svenska bolagens årsredovisningar. För såväl Research in Motions Sweden AB som dotterbolaget Blackberry Sweden AB, dit Malmöverksamheten är förlagd, har Bolagsverket skickat ut ett flertal förseningsavgifter under 2013 och 2014.

Julie Paillard på Blackberrys europeiska pressavdelning i Paris vill inte svara på varför koncernen dröjer så länge med sina svenska årsredovisningar.
− Vi har inga kommentarer, säger hon till Rapidus.

Erik Olausson

Sedan köpet av TAT i slutet av 2010 har Blackberrys svenska verksamhet och dotterbolaget i Malmö legat under moderbolaget Research […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.